Sărutul câștigătorului de Marie Rutkoski (Trilogia câștigătorului #3)

După un an și jumătate de la cel de-al doilea volum al seriei, am pus mâna și pe ultimul volum ce încheie trilogia. La final de serie, nu știu ce părere am. De fapt, nici nu știu de ce am citit toate volumele, deși mă bucur că am reușit să fac asta.

TITLU:  Sărutul câștigătorului
AUTOR: Marie Rutkoski
EDITURĂ: Leda Edge
NR. PAGINI: 480
ANUL PUBLICĂRII: 2018
SERIE: Trilogia câștigătorului
RATING: <3 ❤ ❤

Recenzia primului volum: Blestemul câștigătorului

Recenzia celui de-al doilea volum: Trădarea câștigătorului

Sinopsis

Războiul împotriva imperiului a început și Arin se află în mijlocul lui, alături de aliați noi, în care nu se încrede. Deși s-a convins singur că nu o mai iubește pe Kestrel, nu a uitat-o, dar e încredințat ca ei îi pasă mai mult de imperiu decât de viețile oamenilor nevinovați – și, cu siguranță, mai mult decât îi pasă de el. În nordul înghețat, Kestrel este prizonieră într-un lagăr de muncă brutal. În vreme ce caută disperată o cale de a scăpa, își dorește ca Arin sa știe ce a sacrificat pentru el, își dorește ca imperiul să plătească pentru chinul la care a supus-o. Dar simpla dorință nu poate aduce nimănui ceea ce vrea… Războiul devine tot mai nimicitor, iar Kestrel și Arin descoperă că lumea începe să se schimbe. Estul și vestul se confruntă într-o luptă nemiloasă, iar ei doi sunt prinși la mijloc. Cu atât de multe de pierdut, poate cineva să câștige cu adevarat? 


Am sentimente contradictorii față de întreaga serie. Dacă stau acum să mă uit la recenziile pe care le-am scris primelor cărți, nu îmi dau seama de ce am continuat să citesc această serie. Despre primul volum m-am exprimat că ar fi „comun”, cel de-al doilea l-am numit „de tranzit”, iar ultimului îi voi atribui eticheta de „final satisfăcător” și atât. Așa nu am idee ce m-a împins să nu las seria și să o citesc până la sfârșit. Dar am făcut-o.

Sărutul câștigătorului nu m-a uimit prin nimic, dar pot spune că mi-a plăcut să o citesc. Este o carte de luat în vacanță. Sunt unele scene care să te țină cu sufletul la gură, așa cum sunt toate bătăliile și războaiele, dar sunt și momente mai line, în care se țes comploturi.

Cred că cel mai mult mi-au plăcut raporturile dintre personaje. Parcă nimeni nu era încredințat de nimic, așa cum e în vreme de război. Nu știi dacă persoana iubită va mai fi când te vei întorce, ori dacă prietenul tău drag va rămâne în viață.

Și cartea e mult despre politică. Nu știu ce e cu timpul de acum, dar tocmai ce am terminat un serial în care plotul principal era despre politica unei comunități, iar acum citesc această carte care vorbește despre lupta dintre trei popoare. Două dintre ele se aliază pentru a înfrâge un al treilea popor care e aproape la fel de puternic ca primele două.

Mi-a luat ceva timp să o citesc, cred că vreo 8-9 zile. Nu m-am grăbit, având în vedere că are și aproape 500 de pagini, deși nu pare. E o lectură ușoară și cred că e numai bună pentru zilele în care vrei să te relaxezi. Sunt curioasă cum ar fi să citești toate volumele una după alta. E posibil ca entuziasmul meu scăzut privind seria să se datoreze și modului fragmentat în care am citit-o. Fiecare volum l-am citit l-a distanță de aproximativ un an, față de cel anterior.

Recomand seria dacă sunteți fani fantasy. Dacă nu prea vă place genul acesta de carte, nu cred că e o idee bună să o începeți. Dar știți cum e, give it a try cu primul volum și vedeți dacă e pe gustul vostru.

Cartea mi-a fost oferită pentru recenzie de Leda Edge și o puteți achiziționa de aici: LINK.