5 cărți pe care să le citești vara asta

Știu că e mijlocul verii, dar niciodată nu poate strica o recomandare de carte. Pentru mine de abia a început vara, după ce am terminat cu toate cele necesare înscrierii la facultate, așa că această recomandare mi se pare foarte potrivită. 


1. Prima carte pe care ți-o recomand este Unul dintre noi minte de Karen McManus. Este un thriller YA care te va ține lipit cu mâinile de carte și cu gândul numai la evenimentele din ea. Cred că este o lectură numai bună pentru un weekend de relaxare.


2. Inima mea și alte găuri negre de Jasmine Warga este o carte grea, dar nu mă refer la scriitură și la modul prin care expune evenimentele, nu, mă refer la tema pe care o abordează și la implicarea emoțională pe care o vei experimenta.


3. Dacă vrei să citești o carte care nu este ficțiune, știu exact ce îți trebuie. Ce facem cu România? Cititorii în dialog cu Cristina Nemerovschi este lectura care ți se potrivește. Cartea este structurată pe schema întrebare-răspuns și tratează diferite teme, pornind de la personajele cărților autoarei până la probleme actuale din România.


4. Dar dacă vrei o carte fantasy? Partea întunecată a magiei de V. E. Schwab este cartea perfectă pentru tine. Acțiunea este plasată în trei Londre, fiecare cu un nivel al magiei diferit. Pornind de la Londra Cenușie care nu are pic de magie și până la Londra Roșie, unde magia abundă, te asigur că te vei îndrăgosti de personaje și de întâmplările prin care trec.


5. Ultima carte pe care ți-o recomand este o carte mai ușoară și foarte drăguță, care îți va face inima să se topească. Simon și planul Homo Sapiens de Becky Albertalli este o lectură YA, romance, care are la bază temele prieteniei și a primei iubiri. Dacă dorești doar o lectură relaxantă, aceasta este cartea ta.


Acestea au fost recomandările mele. Voi ce îmi recomandați să citesc această vară?

8 gânduri despre ”5 cărți pe care să le citești vara asta

  1. anasylvi zice:

    Multumesc pentru recomandari! Nr.4 ma tenteaza de ceva timp, iar celelalte cred ca sunt interesante pentru a vedea cum mai gandesc adolescentii din zilele noastre, sau ma insel? As putea sa fac o comparatie cu adolescentii de ieri (sau poate de alaltaieri :D).

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.