Trădarea câștigătorului de Marie Rutkoski (Trilogia câștigătorului #2)

Nici nu știți de când încerc să scriu recenzia acestei cărți. Pur și simplu nu îmi mai găsesc timp. Să zicem un adevăr, clasa a XII-a e mai grea de cât am crezut. Așa se explică absența mea de pe blog. Rar îmi mai găsesc timp să scriu. Dar mă străduiesc 🙂 Acum, ce ziceți să vă spun două (sute) de cuvinte despre romanul acesta?

Titlu: Trădarea câștigătorului
Autor: Marie Rutkoski

Editură: LEda Edge

Nr. pagini: 400
Anul publicării: 2017
Serie: Trilogia câștigătorului
Rating: ❤ ❤ ❤

Trădarea câștigătorului nu a fost deloc ceea ce mă așteptam. Sincer, nici nu știu la ce mă așteptam. Oricum, nicidecum la ceea ce am citit.

Recenzia primul volum: Blestemul câștigătorului de Marie Rutkoski

Romanul de față a fost doar o lungă așteptare chinuitoare, să o spun drept. Am tot așteptat să se întâmple ceva, să citesc o scenă cu acțiune, ceva care să mă pună în alertă. Dar, din păcate, am tot așteptat până ce am terminat cartea, iar scena pe care mi-o doream cu ardoarea nu a mai venit. De aceea, trebuie să știi dinainte că nu va fi o carte cu suspans, nu va fi o carte care te va ține cu sufletul la gură.

Va fi doar o carte în care comploturile sunt pe primul plan. Asta și sacrificiul în numele iubirii, desigur. Tot romanul se axează pe multiple comploturi, ele constituie elementul principal al acțiunii. Dacă ești în acest gen, sigur te va capta. Eu nu sunt mare fană a acestei tehnici, de aceea nu am putut să o savurez pe deplin. Eu sunt mai mult omul acțiunii și al suspansului.

<ALERTĂ DE SPOILERE (sari peste paragraful următor dacă nu ai citit primul volum)>

Spuneam și de sacrificiul în numele iubirii. După cum știm din finalul volumului anterior, Kestrel a decis să se căsătorească cu un prinț pentru a putea face pace cu poporul din care face parte iubirea vieții ei.  Ei bine, tot volumul doi se va chinui între ai spune sau nu acest lucru lui Arin. Iar Arin este confuz din această cauză, ajunge să se îndoiască de propriile instincte, nu mai știe ce să creadă. Ajunge chiar să se considere nebun și apelează la gesturi necugetate.

Ceea ce cred eu, romanul acesta pregătește terenul pentru volumul final al trilogiei. A avut un final deschis și chiar abia aștept cum se va termina toată povestea. Consider că merită citit de fanii primului volum și de cei care sunt interesați de această serie. Este o serie unică în felul ei, e ceva ce nu am mai văzut până acum, în ciuda faptului că în recenzia primul volum am spus că mi se pare o scriere comună.

Romanul mi-a fost oferit spre recenzare de Leda Edge și îl puteți achiziționa de aici: LINK.