Doi pot ține un secret de Karen M. McManus

Am intrat adânc în genul thriller. Întâi cu Sadie, apoi Bird Box și acum continuând cu Doi pot ține un secret. De ce? Cred că îmi place cum sunt ancorate în realism și cum te țin în priză. Dar Doi pot ține un secret m-a ținut în priză? Hm.. nu prea, dar totuși…

TITLU: Doi pot ține un secret
AUTOR: Karen M. McManus
EDITURĂ: Herg Benet
NR. PAGINI: 336
ANUL PUBLICĂRII: 2019
RATING:  ❤ ❤ ❤

Romanul e superb de complicat. Asta am observat încă de la primele pagini. Mă așteptasem la ceva cu un punct principal, o idee în jurul căreia să se construiască povestea. Ce am primit? Nu sunt sigură. Doi frați care nu au habar cine le e tată și cu o mamă dependentă de droguri (momentan la reabilitare).

Astfel Ellery și fratele ei sunt nevoiți să se mute în Echo Ridge la bunica lor. Dar orașul acesta are multă istorie în spate și e tipul de oraș în care toată lumea știe pe toată lumea. Așa că nu poți sosi în el fără să se facă puțină vâlvă.

În seara în care cei doi ajung la aeroport și bunica lor vine să îi ia, pe drum spre casă, dau peste un om mort care a fost lovit de mașină. Și de aici încep lucruri să devină din ce în ce mai tensionate. Apar semne de avertizare, cum că va mai fi o crimă în acel oraș, că istoria se va repeta.

Personajele au un profil destul de bine construit. Protagonista, Ellery, e pasionată de crime și a făcut cercetări în ceea ce privește dispariția surorii mamei sale și a crimei ce a avut loc acum ceva timp în Echo Ridge. E o fire impulsivă și care crede că e expertă în crime (nu e). Pentru un timp, m-a enervat cum zicea că ea ar ști cum să investigheze o crimă, cum să studieze un cadavru și crede că poliția din oraș nu face nimic cu privire la crimă. Dar atunci când au descoperit cadavrul omului lovit de mașină și poliția a cerut detalii, ea nu își amintea nimic specific.

În ceea ce privește fratele ei, mi s-a părut un personaj secundar destul de puțin discutat, nu am înțeles multe despre el. Lor li se alătură alte două personaje, Mia și Malcolm cu care se vor împrieteni. La fel, și Mia este prezentată doar succint.

Deși mi s-a părut că ar exista doar un singur personaj principal, Doi pot ține un secret este scrisă din două perspetive, cea a lui Ellery și cea a lui Malcolm.

În ceea ce privește acțiunea, ea a fost calmă și punctată pe alocuri de momente de tensiune. Sfârșitul e cel pe care îl vei citi dintr-o suflare, atunci când vei muri să afli cine e adevăratul criminal.

Povestea din Doi pot ține un secret mi s-a părut că a avut și suișuri și coborâșuri. A avut momente bune, dar și momente în care stagna și părea că nu se va mai întâmpla nimic interesant.

Cred că am început-o cu așteptări prea mari. Autoarea m-a fascinat cu Unul dintre noi minte și ceea ce am găsit acolo nu am găsit și aici. Dacă ai citit Unul dintre noi minte, nu îți recomand să începi Doi pot ține un secret cu așteptări, pentru că vei fi dezamăgit.

Recomand? Da. În special dacă ești fan al genului thriller și nu ai citit cealaltă carte a autoarei. Povestea e complicată, dar măcar cele câteva fire narative nu te vor lăsa să te plictisești. Și, să fim sinceri, cine nu savurează o povestea bună despre crime?

Cartea aceasta am recomandat-o într-o postare anterioară, în care vorbeam despre cărți de primăvară. Puteți citi articolul aici: LINK.