Spulberă-mă de Tahereh Mafi (Atingerea lui Juliette #1)

Încă o carte împrumutată  de la o prietenă. Am citit-o la recomandarea ei. Mi-a spus doar că trebuie să o citesc și că e super faină. Îmi cer scuze de acum pentru felul în care voi scrie această recenzie, dar sunt foarte răcită și nu gândesc prea cursiv.

World Of Books WebNu am avut prea multe așteptări de la această carte. Adică, titlul nu mă atrage, nici coperta nu mi se pare prea faină, așa că am fost sceptică încă de la început. Prima jumătate a romanului pur și simplu nu mi-a plăcut. Cadrul, personajele, acțiunea nu m-au prins, nu știu, nu mi-au plăcut.

spulbera-ma 1Cu a doua jumătate de roman a fost mai bine. Personajele au început să îmi devină mai familiare, apoi acțiunea s-a mutat în mai multe cadre mai interesante și au început să fie mai multe lucruri care să îmi aprindă curiozitatea.

Și ca să aveți un mic rezumat:

spulbera-ma 2Juliette este o fată cu o putere foarte ciudată. Atingerea ei poate provoca moartea cuiva. Din această cauză ea este închisă la un ospiciu. Totul se schimbă când apare un coleg de cameră. Nu după mult timp, Juliette este luată din acel loc și dusă la o bază militară, unde va trebui să își testeze curajul. După o viață lipsită de libertate, aceasta va descoperi forța de a se răzvrăti și de a lupta în numele iubirii și fericirii. Oare va reuși să își găsească libertatea? Va putea să aibă încredere în niște oameni pe care abia îi cunoaște?

Cam atât și cu recenzia asta… Am scris puțin dar fluxul meu inspirațional a fugit. Deci…

Sper să rămâneți liberi până data viitoare! 🙂