Mila 2.0 de Debra Driza (Mila 2.0 #1)

World Of Books WebAm cumpărat acestă carte pentru că am auzit multe lucruri despre ea, iar sinopsisul ma convins. Bine, asta și coperta care mi se pare genială. Dar. oricât de interesantă părea, nu pot spune că m-a dat pe spate.

Cartea ne vorbește despre povestea Milei. Ea este o fată normală care s-a mutat într-un oraș foarte mic (aș putea spune sat, dar nu sunt sigură) după moartea tatălui ei. Are prieteni, nu pot spune că prea buni, un băiat, care recent s-a mutat în aceeași localitate, drept potențial iubit, o mamă foarte protectivă, care pare că suferă în urma pierderii soțului și calul ei Bliss, care o ajută să treacă peste suferință. Totul merge bine. Asta până când este aruncată accidental dintr-o camionetă și se rănește la braț. Dar, din braț nu curge sânge, se văd doar niște fire și metal. Acestă întâmplare duce la descoperirea unor secrete imense și la o fugă nebună pentru libertate. Oare va putea să scape de armată și de Vita Obscura, o grupare care vrea să o vândă pe o grămadă de bani? Va mai avea vreodată o viață normală?

mila 2.0 2Am avut lucruri care mi-au plăcut și lucruri care nu mi-au plăcut. Cred că voi începe cu lucruri care nu mi-au plăcut.

Am găsit câteva greșeli. Atenția la detalii uneori e mai importantă decât acțiunea în sine. Nu știu dacă e vina traducătorului sau a autoarei, dar am găsit în vreo două locuri niște lucruri care nu se îmbină. Era un personaj care avea la început păr negru, după a avut păr șaten. Iar, prima dată brațul fetei era înfășurat cu un hanorac, apoi era într-o cămașă. Ce să mai înțeleg de aici?

mila 2.0 3Un alt lucru care mie personal nu mi-a plăcut a fost niște evenimente peste care eu puteam să trec. A avut de trecut trei teste pentru a rămâne în viață atât ea cât și mama ei, dar, din punctul meu de vedere, se putea trece peste deoarece finalul era același oricum. Și dacă tot am ajuns la testele respective, nu prea m-a încântat descrierea, care uneori mă pierdea pe drum și nu prea înțelegeam ce face.

Acum, ca să revenim și la lucruri pozitive, pot spune că mi-a plăcut ideea. Adică, serios, cine nu ar fi intrigat de o poveste despre un android cu sentimente umane? Acțiunea a fost alertă, în mare parte, ceea ce a fost un mare plus în ochii mei. Nu îmi place să mă plictisesc când citesc o carte. Și… cam atât cu aspectele pozitive.

mila 2.0 1Deși pare o recenzie mai mult negativă, eu vreau să citesc și următoarele cărți din serie. Acest volum sper să fie mai mult o pregătire pentru celelalte, care sper să fie mult mai bune. Finalul a rămas destul de ok, iar autoarea are multe lucruri bune pe care să le dezvolte în următorul volum.

Până data viitoare sper să rămâneți umani! 🙂