Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky

http://www.edituratrei.ro/carte/stephen-chbosky-jurnalul-unui-adolescent-timid/2540/Această carte am cumpărat-o cadou de Crăciun prietenei mele și acum a venit timpul să o citesc și eu. Am văzut-o de multe ori și cred că am citit niște recenzii acum ceva timp, dar am auzit că este o carte bună și că merită citită. Din fericire, așa și este.

Cartea m-a încântat foarte mult. Deși nu este o poveste cine știe ce, emoția pe care am descoperit-o mi-a schimbat părerea. În acest roman urmărim primul an de liceu al lui Charlie. Acesta trimite scrisori unui prieten anonim, în care își poveste viața.

the-perks-of-being-a-wallflower1 2Ca de obicei, trebuie să găsesc niște chestiuțe mici și nesemnificative în comparație cu restul, dar care să mă deranjeze. Știu că orice carte ,din punctul de vedere al unui cititor, va avea ceva ce nu ne convine, dar niciodată nu reușesc să trec peste atât cât să nu pomenesc de ele.

Ceva ce nu prea mi-a plăcut a fost faptul că personajul principal este puțin cam lipsit de emoție. Momentele la care ia parte sunt pline de sentimente și chestii de astea, dar personajul mi s-a părut puțin cam de hârtie. Asta este părerea mea…

În rest, totul a fost bine. Nu. A fost foarte bine. Momentele prin care trece sunt atât de interesante și uneori sentimentale. M-am simțit „infinit” când citeam această carte.

Best-Quotes-From-Perks-Being-Wallflower 1Acțiunea a fost ok. Nu a fost prea alertă sau prea înceată. A fost exact cum îmi place. Am avut parte de momente intense cât și de momente liniștite, gen viață de zi cu zi.

Nu știu ce să mai spun. A fost foarte bună și pot spune cu mâna pe inimă că a fost o lectură care se uită greu și la care te gândești mult, mult timp. Sfârșit a fost… perfect. A avut un final minunat care s-a potrivit ca mănușa acestei cărți.

Acest titlu este oferit de editura Trei și îl puteți cumpăra de aici.

Până data viitoare sper să vă simțiți infiniți! 🙂