5 cărți de citit vara asta

Ca să ținem tradiția (care nu e o tradiție, dar vreau să devină una 🙂 ), astăzi vă recomand 5 cărți de citit în această vară. Unele nu au legătură cu vara, de fapt, nu știu dacă este măcar una care să aibă legătură cu acest anotimp. Dar le consider un must read, deci cred că se potrivesc oricând. Și de ce nu vara? Doar acum avem mintea deschisă și suntem gata să înfruntăm orice. 

Nu știu de ce, dar anul ăsta au fost la modă romanele cu povești foarte sincere sau aș putea să le zic reale. Așa că aici sunt cele 5 romane pe care vi le recomand:


  1. Fangirl de Rainbow Rowell este o carte care mie mi-a plăcut extrem de mult, deși am auzit destul de multe păreri negative. Cred că am mai recomandat-o și probabil o voi mai face, dar asta este pentru că m-am regăsit atât de mult ca cititoare în această carte. Dacă îți plac cărțile ușoare și te consideri o fangirl, ăsta este romanul perfect pentru tine. O recenzie destul de minimalistă o găsiți aici: recenzie Fangirl.

  2. Rockstar de Cristina Nemerovschi este o lectură originală și bestială pentru cei care vor să trăiască vara asta din plin. Sunt atât de multe de zis despre ea, dar am să mă abțin, iar dacă vrei să știi mai multe, doar ia și citește-mi recenzia pe care o găsești aici: recenzie Rockstar.

  3. Pecetea morții de Veronica Roth este o carte perfectă pentru iubitorii de SF-fantasy. Puțin grea în primele câteva zeci de pagini, dar plină de suspans în rest, ea reprezintă un roman care te ține cu sufletul la gură. Lumea pe care o creează autoarea e atât de interesantă încât te va atrage numaidecât. Pentru mai multe motive de a o citit, doar dă click aici: recenzie Pecetea morții.

  4. O fată din bucăți de Kathleen Glasgow este un roman cât se poate de real. Am crezut că va fi o lectură tristă, dar, deși la început e predominant acest sentiment, spre cea de-a doua parte începe să devină plină de speranță. Încă nu am terminat-o de citit, mai am cred că puțin peste 100 de pagini, dar chiar o recomand. Totuși e bine să o citești numai dacă crezi că poți să te ții bine, este o carte de o putere uluitoare și destul de directă pe alocuri.

  5. Ultima, dar nu cea din urmă, Cum să trăiești veșnic de Sally Nicholls a câștigat un loc în acest articol prin povestea emoționantă pe care o spune. Într-un limbaj simplu și inocent, ne împărtășește viața unui copil cu leucemie. Probabil că pare tristă, nu e așa. Îmi place viziunea pe care autoarea a avut-o și pot spune că pe mine m-a făcut fericită. Dacă încă nu te-am convins să o citești, poți să vezi mai multe aici: recenzie Cum să trăiești veșnic.

Acestea sunt cele 5 cărți pe care vi le recomand vara aceasta. Cred că cel mai bine li s-ar potrivi adolescenților, dar dacă nu te încadrezi în această categorie, cine te poate împiedica să citești vreuna? 🙂

Acum e rândul vostru! Voi ce îmi recomandați să citesc în această vară?

P.S.: Puteți cumpăra cărțile de aici:

Fangirl de Rainbow Rowell link

Rockstar de Cristina Nemerovschi link

Pecetea morții de Veronica Rothlink

O fată din bucăți de Kathleen Glasgowlink

Cum să trăiești veșnic de Sally Nicholls link