Arta fericirii – Dalai Lama (Recenzie – „Câteva gânduri dintr-o mie”)

A doua recenzie din proiectul Tu scrii, noi publicăm. Mă bucur mult că mai sunt oameni care doresc să se afirme și care doresc să împărtășească ceea ce cred despre cărțile pe care le citesc. 

„Arta fericirii” – Dalai Lama o carte minunată pe care am citit-o si vreau să v-o recomand la toți. O carte în care Dalai Lama vrea să ne arate că principalul scop al vieții este fericirea, deși mulți oameni consideră că e foarte greu de atins acest lucru. În această carte vom întâlni o serie de sfaturi bine-venite și înțelepte, pe care le putem urma pentru a încerca să avem o viața mai împlinită. „Arta fericirii” îmbină tehnicile de meditație budiste cu studiile și sfaturile psihologiei occidentale moderne și ne învață cum să facem față unor situații dureroase, dar inevitabile, de ce trebuie să ne prețuim dușmanii și ce însemnătate au compasiunea, bunătatea și iertarea pentru viața noastră de zi cu zi. O abordare înțeleaptă, optimistă și în același timp realistă a modului în care putem face față problemelor noastre. 

„Cum îmi place să citesc, am început o conversație cu autorul. L-am întrebat despre scrierile lui. Mi-a dat răspunsuri scurte, de complezență, cu un aer rigid și ostil. Mi s-a părut destul de neprietenos, chiar snob, așa că mi-a devenit pe loc antipatic. Ei, cel puțin am încercat să comunic cu el, m-am consolat eu și, convins că era pur și simplu o persoană dezagreabilă, m-am reorientat să fac conversație cu oaspeții mai plăcuți.

A doua zi m-am întâlnit cu un prieten la o cafenea din sat, am băut un ceai împreună și i-am povestit întâmplările din seara dinainte.

– … mi-a plăcut mult toată lumea de acolo, mai puțin Rolf, scriitorul… Nu știu, părea așa de arogant… neprietenos.

– Eu îl cunosc de câțiva ani, a spus prietenul meu, și știu că asta e impresia pe care o lasă, dar e doar puțin timid, rezervat la început. De fapt, odată ce ajungi să-l cunoști, e un om minunat…

Nu eram convins. Prietenul meu a continuat să-mi explice:

Continuarea o puteți citi pe blogul Câteva gânduri dintr-o mie:  https://catevaganduridintromieblog.com/2017/04/24/arta-fericirii-dalai-lama-recenzie/

Aștept și alte recenzii, mai multe detalii despre proiect găsiți aici.