După ce am pus o luna pauză la colaborări, am revenit în luna august cu mai multă forță și mai multă dorință de lectură. Am trimis ceva email-uri și pe lângă că voi anunța în curând o nouă colaborare, am primit și pachetul lunar de la Libris.ro. Cred că vă dați seama care este una dintre cărți 🙂
Titlu: Cititorul din peșteră
Autor: Rui zink
Editură: Humanitas Fiction
Nr. pagini: 120
Anul publicării: 2013
Rating: ❤ ❤ ❤ ❤
Cu gândul să cer și ceva recomandat de doamna profesoară de română, am pus pe lista de preferințe și Cititorul din peșteră. O mai văzusem prin librării, îmi atrăsese atenția, dar doar atât. Niciodată nu m-am gândit serios să o cumpăr. But here I am.
Trei lucruri trebuie să știți despre această carte:
- E o carte scurtă. Are aprox. 113 pagini și un stil ușor de parcurs.
- Este o carte de aventuri.
- Este o carte despre cărți și despre actul de a citi.
Dacă încă nu v-am convins, vă dau și un scurt rezumat:
Cititorul din peșteră ne vorbește despre povestea unui adolescent care face parte dintr-o gașcă cu obiceiuri proaste. Într-o zi, „garda regală” face o razie și el, în graba lui de a se ascunde, se îmbarcă pe o barcă ce pornește în căutarea unui animal mitic. Anibalector este un fel de maimuță care imită actul de a citi sau cel puțin asta este ceea ce se crede despre el. Dar băiatul cu pricina va descoperi mult mai mult despre această creatură și el va învăța ce înseamnă a citi.
Cărui cititor nu îi place să citească o carte despre cărți și despre sentimentele prin care trece când citește?
Rui Zink a ascuns într-un microroman sentimentele a mii de cititori. Și nu numai, ba chiar și anumite învățăminte transmise prin sfaturile acestui Anibalector, un animal pasionat de lectură, care prețuiește mult cărțile.
Prin acest animal mitic, autorul conturează portretul cititorului perfect. Este acel tip de cititor care citește pentru a se informa și pentru a înțelege, cel care reușește să separe cărțile bune de cele fără folos.
Cu o copertă drăguță ce invită la lectură, romanul de aventuri constituie doar un pretext pentru a transmite unul dintre cele mai importante secrete ale unui cititor, modul cel mai bun de a citi o carte.
Singurul lucru care nu prea mi-a plăcut e că pare prea mică. E ca o povestioară, din această cauză am citit-o în doar câteva ore și îmi este frică să nu mi se șteargă din memorie prea repede.
Recomand acest roman absolut tuturor cititorilor! Este scurtuț, deci îl puteți strecura ușor printre celelalte cărți de pe lista de TBR. Consider că, pentru câteva ore, e bine să te rupi de realitate și să explorezi adâncimile lecturii sub forma unei aventuri.
Romanul mi-a fost oferit de Libris.ro și îl puteți achiziționa de aici: link.