De ce renunț la Riverdale

Serial Riverdale Netflix

Dintre toate subiectele care mi-au trecut prin cap despre care aș fi putut să scriu, l-am ales pe aceasta. De ce? Pentru că ieri am intrat pe Netflix, după câteva zile de când nu am mai deschis site-ul și tocmai am văzut că a apărut și ultimul episod din cel de-al patrulea sezon din Riverdale.

Și bineînțeles că încă nu am vizionat ultimul episod, îl salvez pentru o zi în care mă plictisesc de moarte și chiar mi se va părea fain (sper).

Povestea mea cu Riverdale e una destul de lungă. Riverdale a fost unul dintre primele seriale pe care le-am vizionat atunci când mi-am făcut abonament pe Netflix, acum aproape 3 ani, deci are un fel de nostalgie atașată de el.

Primul sezon a fost okay, mi-a plăcut plotul și cum s-au desfășurat lucrurile. A fost un mystery drăguț, cu clișee, dar pe care le-am îmbrățișat. Drama a fost la un nivel plăcut și m-a făcut să îl consider un serial bun și pe care merită să îl continui.

Al doilea sezon, cel în care se pune accentul mai mult pe găști și pe rivalitatea dintre ele, ei bine, da. Acesta a fost sezonul meu preferat. Mi-a plăcut atât de mult cum a creat acel sentiment de frăție și ideea că cineva îți ținele spatele orice ar fi. Nu îmi mai aduc aminte exact plotul, dar țin minte că după sezonul ăsta, eram cu siguranță o fană a serialului.

Și apoi a venit sezonul 3. Ei bine, aici lucrurile nu s-au stricat chiar de la început. Trebuie să recunosc că a devenit ceva mai creepy, cu tente de horror, dar încă rămânea un mystery. Dar, după câteva episoade, toate lucruri au devenit prea dubioase. Cultul acela devenise din interesant în ceva doar ciudat și totul a început să se dezintegreze. Către finalul sezonului, încă nu eram complet convinsă că ar trebui să las serialul.

Așa că am ajuns și la cel de-al patrulea sezon, care s-a târât și el cum a putut. A început promițător (oarecum), dar parcă prea a copiat modelul pe două axe temporale pe care l-am întâlnit și în ultimul sezon din Thirteen Reasons Why. Tot ce a fost interesant e că promitea moartea unui personaj principal, un lucru la care chiar nu mă așteptam.

Însă execuția și plotul ultimului sezon a fost o totală pierdere de timp. Plotul nu a avut un subiect cu adevărat interesant, iar pe parcursul episoadelor ceea ce ar fi trebuit să fie interesant, adică partea de dramă și relații între personaje, a ajuns doar să fie enervant și plictisitor.

Am vizionat ultimele 3-4 episoade cu gândul că le văd doar ca să îmi dispară serialul de la ”Continuă vizionarea”. Și totuși mai am încă un episod. Ultimul episod.

Vreau să îmi reamintesc, dacă cumva voi uita, că nu contează cât de bun e ultimul episod. Poate să facă și cea mai mare minune de pe pământ. Să nu mai cad în plasă și să încep un alt sezon, dacă va mai exista unul (să sperăm că nu…).

Sezoanele 3 și 4 efectiv mi se par că doar sunt trase de păr. Ploturile bune din 1 și 2 au prins bine la public și producătorii doar au vrut să vadă cât de mult pot să întindă povestea personajelor. Nu. Nu mai au cum să continuie povestea și să o facă interesantă.

Povestea personajelor e bună. Dar utilizarea ei a expirat după primele episoade din sezonul 3. Acolo a fost momentul unde am simțit că deja se întind prea mult și că există doar o mică șansă ca acțiunea să se îmbunătățească. Dar sezonul 4 m-a făcut să înțeleg că nu mai există loc pentru a continua povestea. Pur și simplu, serialul putea să se sfârșească foarte bine la sezonul 2.

Sunt curioasă, vouă cum vi s-a părut Riverdale și ce părere aveți despre ultimele sezoane?