Cele mai bune 5 cărți pe care le-am citit până acum în 2020

Cele mai bune 5 cărți pe care le-am citit până acum în 2020

Să fiu sinceră, cam rămân fără idei despre ce să mai scriu pe blog și momentan încă nu am mai terminat nimic de citit ca să pot să scriu o recenzie. Așa că m-am gândit că nu ar fi rău să mă apuc din nou să fac topuri cu cărți. Astfel o să vă prezint cele 5 cărți cărora le-am dat 5 stele în 2020.

Până acum, în 2020, am citit 23 de cărți dintre care doar 7 le-am evaluat cu 5 stele pe Goodreads. 5 stele/inimioare înseamnă că m-am conectat la un nivel profund cu cartea sau că mi-a plăcut mult ceea ce am citit, atât de mult încât mi-a rămas pentru un lung timp în minte.

Să începem!

  1. Prima carte căreia i-am dat 5 stele a fost Carry On de Rainbow Rowell. A fost prima carte pe care am citit-o integral ebook și nici nu am simțit când am trecut prin cele 500 și ceva de pagini ale ei. E un roman fantasy, care ar trebui să fie un fel de fanfiction, dar mi-a plăcut mult cum a fost construită lumea și cum a decurs acțiunea. Sper să pun mâna în curând și pe continuarea sa, Wayward Son, deși nu am auzit lucruri prea bune despre ea.
  2. Următoarea carte a fost Birthday de Meredith Russo. Pe aceasta am citit-o în variantă audiobook și m-am apucat de ea deoarece o youtuberiță pe care o apreciez foarte mult a recomandat-o. A fost prima dată când am citit despre un personaj trans și pot spune că a fost o poveste sfâșietoare. Îmi aduc aminte că ascultam cartea în timp ce îmi făceam machiajul și, chiar după ce l-am terminat și așteptam să vină timpul să ies din casă, am ajuns la partea cea mai tristă din carte și am început să plâng. Așa țin minte că a fost prima cartea care efectiv mi-a stricat machiajul. Mă așteptam la ceva trist, dar nici chiar așa!
  3. Acum voi menționa o serie pentru că mi se pare m-ai ușor să le iau ca pe un întreg, iar acum vorbesc despre Heartstopper! Cum puteam să fac topul acesta și să nu vorbesc din nou despre seria lui Alice Oseman? Normal că am recitit primele volume și am citit și cel de-al treilea volum. E o poveste foarte drăguță, în format de romane grafice, despre doi băieți care devin prieteni și apoi se îndrăgostesc și cum încearcă să își găsească locul în lume.
  4. Următorul volum e unul de poezie și anume The Sun and Her Flowers de Rupi Kaur. Țin minte că am citit această carte acum câteva săptămâni, poate o lună și ceva, când eram într-un reading slump groaznic, citeam dar mă mișcam foarte greu prin cărți. Și într-o seară m-am hotărât să iau cartea asta și să nu mă mișc din pat până nu o termin. În 2 ore era gata, la fel ca emoțiile mele, pentru că m-a trecut prin toate. Îmi plac mult poeziile ei și simt că ajung să le citesc în cele mai bune momente, atunci când chiar am nevoie de ele.
  5. Ultima cartea despre care vreau să vă vorbesc e chiar ultima căreia i-am făcut recenzie, adică Frankly in Love de David Yoon. Sunt multe de spus despre cartea asta, dar ceea ce a fost cel mai important pentru mine a fost că am citit-o într-o perioadă în care lumea s-a schimbat puțin pentru mine, am descoperit noi culturi și am făcut mici schimbări în viață. E, de asemenea, și cartea cu care am trecut din starea normală în cea de autoizolare și care m-a ajutat să mă ajustez. Deci va avea întotdeauna un loc special.

Cam acestea sunt cărțile care m-au încântat în prima parte a anului și sper să mai fie multe ca acestea în lunile ce urmează. Până atunci, sper că sunteți bine și în siguranță! #stayhomeandread

Dacă vrei să citești mai multe despre ce cărți am de gând să lecturez în această lună aici poți găsi TBR-ul lunii aprilie.

Cele mai bune 5 cărți pe care le-am citit până acum în 2020