Clementina de Sara Pennypacker

http://www.editura-arthur.ro/carte/clementinaȘi am ajuns la ultima carte pentru copii din cele patru pe care am vrut să le citesc luna asta. Am reușit să închei această serie într-o notă plăcută. Asta deoarece cartea care mă gândeam că nu prea o să îmi placă se pare că a ajuns să fie preferata mea din toate cele patru.

Clementina este o fetiță în clasa a treia care are o mulțime de idei. De fiecare dată când se întâmplă ceva sau este un lucru care are nevoie de o rezolvare, ea întotdeauna găsește una. Dar, nu toți sunt de părere că ideile ei sunt și bune.

Cartea este structurată pe două mari evenimente. A adus mai mult ca niște episoade de desene animate. Știți acel gen de episoade care conțin doua povești într-unul? Când până la jumătatea episodului se termină un eveniment și în a doua jumătate este un alt eveniment. Astfel, în această carte avem următoarele povești:  Eroina Clementina și Talentata Clementina.

În prima poveste, Eroina Clementina, fata rezolvă o problemă cu niște porumbei, se ceartă cu prietena cea mai bună, dar spre sfârșit totul se rezolvă și se alege chiar și cu un pisoi. În a doua poveste, Talentata Clementina, aceasta trebuie să își găsească un talent pe care să îl arate pe scenă la un concurs de talente din școală. Se dă peste cap să găsească, dar în sfârșit a fost aplaudată pentru talentul ei descoperit în ultimul moment.

Mi-a plăcut această carte și din cauza stilului de scriere. Pare mai ușor și cizelat, ai o plăcere să îl citești.

Nu mai știu ce să mai zic. Eu o recomand copiilor, poate să o citească oricine. Se citește foarte ușor și este relaxantă. Este numai bună când vrei să citești ceva câteva ore. Este o carte care merită citit, cu atât mai mult de copii.

Până data viitoare, voi face recenzii și la cărți care nu sunt de copii! 🙂