Fata din coșmaruri de Kendare Blake (Anna #2)

Am citit Anna în veșmânt de sânge de două ori. Prima dată acum foarte mult timp, a doua oară ceva mai recent, cred că spre sfârșitul anului trecut. Știam că va apărea continuarea și am vrut să îmi amintesc ce se întâmpla în primul volum. Întâmplarea face ca să nu fi reușit să scriu o recenzie a primului volum, așa că voi include doar câteva detalii despre acesta în recenzia de față.

TITLU: Fata din Coșmaruri
AUTOR: Kendare Black
EDITURĂ: Leda Edge
NR. PAGINI: 320
ANUL PUBLICĂRII: 2017
SERIE: Anna
RATING: ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Fata din Coșmaruri mi-a depășit cu mult așteptările. Stați numai să vă enumăr toate motivele pentru care ar trebui nu numai să citiți acest volum, dar și volumul anterior.

Au trecut câteva luni de când fantoma Annei Korlov a deschis o uşă către iad în subsolul din casa ei şi a dispărut prin ea, dar vânătorul de fantome Cas Lowood nu îşi poate găsi liniştea. Prietenii lui îi amintesc mereu că Anna s-a sacrificat pentru ca el să trăiască, nu să bântuie de colo-colo, pe jumătate mort. Dar el o vede peste tot: uneori în coşmaruri, alteori în viziuni înfricoşătoare. Şi totuşi, nu sunt doar halucinaţii… Anna suferă, pare a fi torturată, iar de fiecare dată când Cas o vede este mai chinuită. Băiatul nu înţelege ce s-a petrecut când a dispărut în iad, dar ştie că nu merită ceea ce i se întâmplă. Anna i-a salvat viaţa de mai multe ori, iar acum a venit momentul să-i întoarcă favoarea.

Când am citit pentru prima dată Anna în veșmânt de sânge am fost absolut fermecată. Mi-a plăcut foarte mult, eram și în perioada care îmi plăcea orice era sângeros și terifiant. Și acum sunt așa, dar pe atunci eram și mai și. Totuși finalul nu m-a mulțumit niciodată, nu era așa cum aș fi dorit, dar nu aveam ce face.

Când am auzit că va apărea și o continuare (despre care nu știam că există) am fost total obsedată de gândul să recitesc cartea. Într-un final, pe la sfârșitului anului trecut (cred), am reușit să o recitesc. Dar lectura nu a mai fost atât de interesantă pe cât mi se păruse. Cred că, știind deja ce se va întâmpla, nu am mai avut parte de suspans, element foarte important în aceste cărți.

După ce am recitit primul volum, nu mai mă așteptam să îmi placă așa de mult Fata din Coșmaruri. Dar m-am înșelat teribil. Volumul 2 este superb, genial și te ține în priză de la prima linie până la ultimul cuvânt.

Dacă începi cartea asta, nu mai ai nicio șansă să o lași jos. Este imposibil.

Încă din primul capitol avem parte de acțiune. În timp ce îl citeam, mi-am dat seama că asta va fi o carte genială pentru că mă treceau fiorii și mi se părea atât de scary că nu puteam să stau nici măcar singură în cameră. Și asta doar din primul capitol!

Deși după vreo 100 de pagini am avut impresia că acțiunea începe să stagneze, m-am înșelat. Fix după ce am scris această notă în agendă am avut parte de una dintre cele mai interesante dezvăluiri.

Când vei citi romanul vei da peste o mulțime de evenimente care îți vor da fiori, te asigur de asta!

Acțiunea din acest volum de o cu totul altă natură. Începem dintr-un spațiu familiar, orașul Thunder Bay, și ajungem până în Regatul unit, chiar până în îndepărtata Scoție. Colindăm așadar până departe în lume doar pentru a o slava pe biata Anna care este torturată într-o lume paralelă.

Dacă până pe la pagina 200, acțiunea a mai scăzut în intensitate, nu te panica. Autoarea doar vrea să dea un nou suspans, mult mai intens, în finalul volumului. Un suspans care te va face, nu să citești pe nerăsuflate ultimele capitole, ci să le mănânci.

Cu ochii în lacrimi, dorind să strigi de frustrare și încă neconștientizând tot ce s-a întâmplat, așa te vei găsi la finalul romanului. S-au cel puțin așa am fost eu.

Nici nu mai știu de câte ori am vrut să arunc cartea pe geam, nu din cauză că nu mi-a plăcut, ci din cauză că nu îmi venea să cred ce tocmai se întâmplase. Îmi venea să o arunc și apoi să mă duc să o iau și să citesc în continuare.

Este o carte cu adevărat bună. M-a trecut prin toate emoțiile posibile și m-a dus la disperare, deci este o carte grozavă. Eu o recomand cu toată inima fanilor fantasy și chiar horror. Este un must read!

Romanul mi-a fost oferit spre recenzare de Leda Edge și îl puteți achiziționa de aici: LINK.