Tag: Testul Bookbloggerilor

http://dorkaparas.blogspot.roBună, dragi cititori! Am mai găsit și eu un tag care circulă pe internet și m-am gândit și eu să îl fac. 🙂

Acest tag a fost preluat de pe blogul The Geekish Panda.

  1. Top trei lucruri care nu le suporți la o carte.

Primul loc este ocupat de descrierea excesivă și fără rost. Sunt un om de acțiune mai mult decât admirator al peisajului. Totuși știu să apreciez o descriere bună. Pe locul doi este comportamentul ciudat și fără sens al personajelor/ idioțenia personajelor. Nu înțeleg de ce mai scrii o carte dacă scrii despre oameni care se comportă ca niște proști. Și chiar am găsit cărți cu asemenea personaje. Iar, pe locul trei se situează lipsa emoțiilor. Nu este chiar atât de grav, dar mie îmi place să mă implic emoțional în carte, iar atunci când cartea este placidă am impresia că este plictisitoare.

2. Descrie locul tău perfect pentru citit.

Un fotoliu extrem de comod, afară. O vreme nici prea caldă, nici prea rece. O pătură care să rezoneze cu vremea astfel încât să am parte de temperatura perfectă. O măsuță pe care să se găsească o cană cu ceai negru cu lapte și un ceainic cu și mai mult ceai lângă. Să fie pe o terasă, lângă o pădure și departe de zgomotele deranjate. De prefera să fiu singură ca să nu mă întrerupă nimeni. Desigur și ceva care să împiedice soarele să mă ardă, ceva ca o umbrelă mare de soare. Așa ar arata locul meu perfect de citit.

3. Trei confesiuni legate de cărți.

  1. Ador romanele fantasy, paranormal și romance. Toate combinate creează un roman perfect.
  2. Îmi plac cărțile pentru copii. Mi se par fascinante.
  3. Nu am permis la bibliotecă. Dar plănuiesc să îmi fac vara asta.

4. Când a fost ultima dată când ai plâns în cursul lecturării unei cărți?

Dacă aș fi făcut acest tag acum câteva zile, aș fi putut să spun că nu am plâns de câteva luni bune. Dar acum trebuie să spun că am plâns cu o zi în urmă. Am terminat „Prieteni pentru totdeauna” de Danielle Steel, iar finalul a fost mai emoționant decât mă așteptam și mi-a scăpat o lacrimă. Ce să faci? Și pietrele plâng.

5. Câte cărți se află în acest moment pe noptiera ta?

Dacă o iau ad literam, pe noptiera mea sunt 21 de cărți și un comic. Dar astea sunt cărțile citite deoarece eu sunt obișnuită să pun pe noptieră ceea ce am citit recent. Dar dacă întrebarea se referă la ce citesc acum, eu nu pot citi decât maxim două cărți o dată. Dar, de cele mai multe ori aleg să citesc câte o singură carte și să mă axez pe ea până ce o termin. Acum citesc „Castelul de sticlă” de Jeannette Walls.

6. Care este gustarea ta preferată în timp ce citești?

Clar, ciocolata. Ador ciocolata! Dar, în ultimul timp am încercat să nu mai mănânc foarte mult când citesc…

7. Numește trei cărți pe care le-ai recomanda tuturor.

  • „Zi după zi” de David Levithan
  • „Exorcizat” de Radu Găvan
  • „Hoțul fulgerului” de Rick Riordan

8. World Of Books WebArată-ne o poză cu raftul tă favorit din biblioteca ta. 

Nu am un raft favorit. Și asta nu din cauza faptului că majoritatea rafturile bibliotecilor sunt ocupate de cărțile mamei, iar eu depozitez cărți unde apuc. Așa că am să vă arăt noptiera mea cu cărțile citite mai recent deoarece tot timpul am impresia că ceea ce am citit recent este cel mai fain.

9. Scrie în trei cuvinte ce înseamnă cărțile pentru tine.

Adevărata mea lume.

10. Care este cel mai mare secret de cititor al tău?

Îmi plac romanele cu vampiri și ființe supranaturale.

Cam asta a fost și cu acest tag. M-am distrat făcând-ul și vă invit să îl preluați și voi. 🙂