Bookmas Readthon: maraton de citit cărți festive

Bookmas Readthon: maraton de citit cărți festive

M-am decis! Anul acesta mă voi bucura la maxim de atmosfera festivă, iar asta înseamnă… un maraton de citit cărți de Crăciun! Da, m-ați auzit bine! În luna decembrie, mi-am făcut un plan să citesc cărți care au legătură cu sărbătorile, cu Crăciunul sau cu iarna în general.

Despre Bookmas Readthon

După vizita mea la Gaudeamus m-am ales cu o pradă frumușică de cărți festive. Am pus mâna pe mai multe volume în ton cu sărbătorile și care se potrivesc perfect cu luna decembrie. De asemenea, mi-au rămas de anul trecut câteva volume necitite din seria „Crăciun” a lui Matt Haig. Pe lângă asta adăugăm și câteva audiobook-uri must de pe Audible și rezultă… o listă considerabilă de cărți de lecturat în doar o singură lună.

TBR festiv – ce vreau să citesc de Crăciun

Am luat totul tactic, astfel că am început să îmi fac lista de TBR. Am împărțit cărțile în funcție de formatul lor ca să mă gândesc mai ușor în ce ordine să le citesc.

Cărți fizice:

  • Un ultim dar de Crăciun de Emily Stone
  • Mărețele aventuri ale Porcului de Crăciun de J. K. Rowling
  • Eu și Moș Crăciun (Crăciun, vol. 3) de Matt Haig
  • Spiridușa adevărului de Matt Haig
  • Spiridușa adevărului merge la școală de Matt Haig

Audiobooks:

  • Un băiat numit Crăciun (Crăciun, vol. 1) de Matt Haig (reread)
  • Poveste de Crăciun de Charles Dickens
  • Vine Crăciunul! de Monika Unik
Bookmas Readthon: maraton de citit cărți festive

În total sunt 8 cărți centrate în jurul sărbătorilor. Deși pare un număr impresionant pentru o singură lună, am încredere că nu voi avea probleme întrucât multe dintre ele fie sunt cărți pentru copii, fie sunt cărți foarte scurte. Desigur, mai am multe alte cărți pe care le voi lectura dacă voi mai avea timp după ce le termin pe acestea. Am de la Bookster un graphic novel (Nimona) și un volum manga (Mireasa Străvechiului Mag vol. 7) gata să le vină rândul cât se poate de repede. Și nu mai menționez de cel de-al treilea volum din Bridgerton.

Însă, pentru moment, acestea sunt cele pe care îmi doresc să le citesc în această lună. Plănuiesc să încep ușor în primele zile ale lunii cu Un băiat numit Crăciun, doar ca să reintru în spiritul sărbătorilor. Mai apoi mă voi apuca de cea mai stufoasă dintre cele de mai sus, adică Un ultim dar de Crăciun care sper să se ridice la nivelul așteptărilor. După aceea voi alterna audiobooks și cărți astfel încât să mă bucur de ambele formate. Pe la jumătatea lunii plănuiesc să mă apuc de Eu și Moș Crăciun, urmată apoi de cele două volume cu Spiridușa Adevărului.

Crăciunul este mai mult decât citit

Acum, planul e făcut, este pus la punct, mai rămâne doar să mă și țin de el. Dar, nici nu îmi doresc să pun presiune pe mine, vreau să mă bucur de cărți și de atmosferă, de lumânări parfumate și de ceaiuri aromate. Și mai ales de sărbători. Cărțile sunt aici doar ca să mă bucur de atmosferă.

Până la urmă, în această lună vreau să mă bucur și de jocuri video, și de filme, și de cărți, și de târguri de Crăciun, și de timp petrecut împreună cu cei dragi.

Voi aveți vreun plan de lectură pentru această perioadă festivă?