Prieteni pentru totdeauna de Danielle Steel

http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-de-divertisment/chick-lit-romance/prieteni-pentru-totdeauna-237915.htmlÎncă puțin și am îndeplinit provocarea de a nu cumpăra nicio carte timp de o lună! Mai am doar 6 zile, iar pe 1 iulie, e clar că voi face un drum până la librărie sau îmi voi da comandă de niște cărți. 🙂 Abia aștept! Și, încercând să îmi țin în frâu nevoia de a cumpăra cărți, am mai făcut o raită în biblioteca vecinei și am găsit această carte care mi s-a părut destul de interesantă.

Romanul ne prezintă povestea a cinci copii care se cunosc în prima zi la grădiniță. Acțiunea se întinde pe mai multe decenii și urmărește evoluția atât individuală a copiilor cât și a relației lor de prietenia dar și a familiilor acestora. Aceștia trec prin multe momente teribile, iar prietenia lor va deveni mai strânsă cu fiecare dintre ele.

Nu știu la ce mă așteptam. Poate la ceva mai mult romantism având în vedere că face parte din colecția Cărți romantice, dar nu pot spune că nu a avut deloc. Poate mă așteptam la o poveste așa, mai mediocră, adică fără prea multă implicare emoțională, o poveste mai placidă.

Peste ce am dat? Nu sunt sigură. A fost o poveste destul de emoționantă. Chiar la sfârșit mi-a fugit și o lacrimă în colțul ochiului. Adică, a avut niște evenimente care ori mă făceau să am sentimente de tristețe profundă ori mă făceau să o iau la bătaie pe autoare că își punea personajele să treacă prin acele chinuri. Și povestea asta mi s-a părut oarecum departe de realitate. Așa mi s-a părut mie…

Personajele au fost foarte apropiate. Fiecare copil a avut propria lui personalitate, dar ei chiar au fost uniți. Și asta situează romanul cam departe de realitate. Eu niciodată nu am reușit să mă înțeleg atât de bine cu cineva pe o perioadă atât de întinsă. Bine, poate a fost așa pentru că nu fac parte dintr-un grup, dar nu asta e esența. Mi se pare ceva surprinzător să ai aceiași prieteni timp de 18 ani. Dar cel mai trist este că la un moment dat drumurile lor se despart.

Cartea are 256 de pagini, iar eu am citit-o în două zile. Se citește foarte ușor, deși pare că ai mai mult de muncit la ea ca să o termini. Limbajul este accesibil oricui și… cam atât.

Recomand cartea celor cărora le plac romanele de dragoste. Nu am citit alte cărți de această autoare, dar din ce am văzut pe Goodreads nu este una dintre operele ei cele mai bune. Mi-e mia plăcut, dar nu foarte mult deoarece mie îmi plac mai mult romanele fantasy. Deci părerea mea e cam egală cu zero… Dacă ați citit-o sau dacă aveți de gând să o citiți, aștept părerea voastră in comentarii. Mi-ar prinde bine și un alt punct de vedere.

Până data viitoare, țineți-vă prietenii aproape! 🙂best-friends