Book club: Bookuria #10 – cum a fost primul meu club de carte din pandemie

Bookclub: Bookuria #10 - cum a fost primul meu club de carte din pandemie

Înainte ca pandemia să vină peste noi, am fost destul de prezentă în lumea literară, mai ales a cititorilor și a creatorilor de conținut despre cărți. Dar, așa cum nu am mai scris pe blog jumătate de an, așa m-am izolat și din această lume. Acum fac eforturi să revin.

Astfel se face că, din întâmplare, am aflat ce cluburi de carte se mai țin și cum se petrec. Ca să înțelegeți, eu nu mai fusesem la un club de carte de dinainte de pandemie, așa că, deși auzisem că se mutaseră în online, nu am ajuns până în punctul care să mă interesez mai mult.

Dar așa am auzit că pentru ediția a 10-a a Bookuria se va discuta Căminul copiilor deosebiți, o carte pe care o avea de foarte mult timp în bibliotecă și pe care nu am citit-o și nici nu aveam de gând să o citesc în viitorul apropiat. Am zis că asta e oportunitatea mea. În doar 5 zile, am și terminat-o, mai greuț, într-adevăr. Dar nu am mai citit o carte așa de repede de ceva timp (cu câteva excepții minunate).

Oricum, m-am pus pe citit și în sâmbăta cu pricina (cea din 20 martie), după o dimineața în care am citit ultima treime din roman, m-am prezentat la book club.

Nu pot spune că nu a fost o provocare din mai mult motive:

  1. e primul meu club de carte în pandemie
  2. e pe zoom (traume de la facultate)
  3. sunt prezenți doar vreo 2 oameni pe care îi cunosc
  4. va trebui să vorbesc cu toți oamenii de acolo
  5. anxietate (și cu asta am spus tot)

În ultimul timp, încercând să mă pun din nou pe picioare, mi-am dat seama cât m-a afectat pandemia și cât de greu îmi este acum să fac lucrurile care înainte îmi era mai ușor să le fac (sau cel puțin, îmi era ușor să trec peste starea de neliniște).

Dar am făcut-o, am intrat pe link și am fost la club. Și nu cred că e nimeni mai mândru de mine cum sunt eu, numai eu știu ce pas mare înainte este.

Iar evenimentul a fost unul cum nu se poate mai minunat! Oamenii au fost foarte drăguți, m-au făcut să mă simt primită și mi-a plăcut foarte mult cum fiecare a putut să își exprime opiniile. Am avut niște discuții foarte interesante și foarte distractive, mai ales joculețele și activitățile pe care le-au pregătit fetele care coordonează clubul de carte. Dacă citiți asta, să știți că faceți o treabă foarte bună și vă sunt recunoscătoare pentru o primă experiență memorabilă! ❤️

Am vorbit despre carte, am vorbit despre film, am făcut comparații, am împărtășit păreri, am nominalizat personaje și cel mai important, am petrecut un timp relaxant alături de alți oameni care iubesc cărțile.

Sper ca acesta să fie unul din multele cluburi de carte la care voi participa. Încă încerc să jonglez cu toate, cu facultatea și licența pe de-o parte, cu viața socială și hobby-urile pe de altă parte. Dar tot ce pot face e să încerc și să sper că totul va ieși bine. 😌