4 cărți pe care vreau să le citesc în această vară

4 cărți pe care vreau să le citesc în această vară

Știu că deja fac în fiecare lună TBR-uri și că mi-am propus să citesc toate cărțile pentru recenzii pe care le am, dar sunt o serie de cărți la care sper să ajung și care nu fac parte din nicio categorie. Sunt doar cărți pe care le dețin și pe care vreau să le citesc doar pentru că îmi stârnesc interesul.

Lista este una aleatorie și conține cărți pe care îmi doresc să le citesc în vară, când nu trebuie să mă concentrez pe nimic important așa că nu mă voi simți vinovată.

• 13 Reasons Why – varianta în franceză

Am cartea asta încă de anul trecut, de când m-am apucat să învăț franceză pe cont propriu și într-un sfârșit sunt la un nivel comfortabil de cunoaștere a limbii încât să nu mă descurajez încercând să citesc această carte. Oricum, deja am mai citit o dată Cele treisprezece motive în română și am văzut serialul așa că știu acțiunea și cred că îmi va fi ușor să trec prin ea. Desigur, vreau să folosesc această carte ca pe un instrument de învățare, dar vreau și să mă simt bine recitind un roman care mi-a plăcut mult.

• Conversation with Friends de Sally Rooney

În februarie 2020 am fost în Paris (nici mie nu îmi vine să cred că asta s-a întâmplat anul ăsta!) și am vizitat Shakespeare & Company unde am găsit această minunăție. Am citit deja Normal People și mi-a plăcut super mult așa că am zis că trebuie neapărat să iau și acest roman. Iar titlul chiar m-a făcut curioasă cu privire la conținutul ei, chiar am nevoie de mai multe cărți care să vorbească despre prietenie și ce înseamnă ea!

• Cartea pierdută a vrăjitoarelor de Deborah Harkness

Cartea aceasta am citit-o pentru prima dată acum 5 ani, într-o vacanță la mare. Întotdeauna îmi vor rămâne în amintire momentele în care stăteam în balcon, mă uitam la mare și citeam această carte. Știu că e o alegere îndrăzneață, e un roman fantasy, dar încă visez să reușesc să citesc întreaga serie cap-coadă și acum am într-un sfârșit toate volumele.

• Mica librărie de pe Sena de Nina George

O carte de care m-am îndrăgostit în librărie! Pasiunea mea pentru Franța și încercarea mea de a învăța limba franceză m-au făcut să îmi doresc să descopăr tot ce pot despre această țară. De asemenea, este o carte despre cărți, adică un roman dintre cele mai bune. Și sper să se ridice la așteptările mele. Presimt că va fi o lectură înceată, dar revigorantă, cu un iz de vară perfect.

4 cărți pe care vreau să le citesc în această vară