Streamuri study with me pe care să nu le ratezi în această sesiune

Streamuri study with me pe care să nu le ratezi în această sesiune

Ei bine, am ajuns și în situația în care pot să fac o clasificare a streamurilor de pe YouTube. Ce face sesiunea din om… Dar, având în vedere că majoritatea ori suntem în sesiune, ori ne pregătim de alte examene, am zis că ar fi un lucru bun de împărtățit cu voi.

În ultimele sesiuni, am avut diferite forme de a mă motiva. În sesiunile de iarnă, cele din ianuarie/februarie, am o predispoziție pentru video-uri cu ambianță, mai ales cele de tip ASMR. Dar în sesiunile de vară, cele din iunie, întotdeauna îmi place mai mult să urmăresc streamuri live de tipul study with me. Și cum anul ăsta am început ceva mai devreme pregătirea pentru sesiune, am avut timp să fac un research destul de mare și să găsesc cele mai drăguțe streamuri.

Notiță: Toate sunt în engleză sau în alte limbi 🤷‍♀️

1. 법무사박오리STUDY WITH ME / Judge Duck

Streamuri study with me pe care să nu le ratezi în această sesiune

E un stream destul de mare și totul e în coreeană, dar îți dă un vibe foarte plăcut, mai ales pisicile ei care sunt atât de drăguțe și de amuzante! O urmăresc în special seara sau atunci când alți streameri nu sunt online. Rulează 24h, dar e live de obicei între 7:00 dimineața și 1:00 noaptea (în ora României).

2. よしのあきの / Yoshino Akino

Streamuri study with me pe care să nu le ratezi în această sesiune

Un stream foarte mic pe care l-am descoperit recent și pe care îl ador! Akino face live-uri de luni până vineri între orele 11:30 – 18:00 (ora României) și în weekend-uri între 3:00 dimineața și 12:00 amiaza. Ceea ce îmi place cel mai mult e că interacționează cu fiecare persoană din comentarii, iar în ultimele 15 minute din live își ia timp să vorbească cu noi și răspunde la orice întrebări îi punem, de asemenea, revede comentariile de pe parcursul live-ului și le rediscută. Uneori discută și despre cultura japoneză sau explică anumite lucruri ce țin de limba japoneză.

3. graceleeproject

Streamuri study with me pe care să nu le ratezi în această sesiune

Un alt stream mare, de data aceasta din America. Grace este live de obicei de la 12:30 până pe la 1:30 noaptea (ora României), dar cu diferite modificări în funcție de programul pe care îl are (găsești un link în descrierea fiecărui live unde poți găsi un calendar). Un lucru care mi-a plăcut la acest stream e că plantează împreună copaci în Forest. Uneori e cam aiurea pentru că ajungi să plantezi cu încă 100 și ceva de oameni și niciodată nu știi când unul îți va omorâ copăcelul. Dar e un stream pe care îl recomand pentru că îți dă sentimentul că aparții unei comunități.

Dacă nu știi ce e Forest, aruncă un ochi aici ca să te lămurești: Forest App.

Un alt lucru fain la acest stream e că în comentarii există niște boți prin care poți să îți contorizezi numărul de ore în care ai studiat și pentru fiecare oră primești 5 puncte. Crede-mă, nici nu am avut idee când am ajuns să am 150 și ceva de puncte. Partea mișto e că poți să dai la schimb aceste puncte pentru diferite acțiuni cum ar fi să ceri un anumit copac (în Forest), să le dai pisicilor o gustare, să ceri un anumit sunet de fundal sau chiar să schimbi lungimea sesiunilor de studiu.


Acestea sunt streamurile pe care chiar cred că ar trebui să le vizitați. Mai sunt și altele pe care le urmăresc, dar acestea sunt cele la care m-am abonat și la care chiar urmăresc programul.

Streamurile de tip study with me sunt pentru mine un motiv să mă apuc de studiu, mă ajută să sar peste acea rezistență când trebuie să te apuci de învățat. Adică ajung să mă pun la birou și să îmi setez un timer pe Forest doar ca să stau alături de oamenii ăștia și mă simt prost doar să stau să mă uit la ei. Așa că mă apuc și îmi fac treaba mea în același timp.

Pentru mai multe sfaturi despre cum să fii mai productiv, poți citi o postare pe care am scris-o acum câteva săptămâni: 5 sfaturi ca să fii mai productiv