Cum țin evidența cărților în bullet journal

Cum țin evidența cărților în bullet journal

De aproape 2 ani țin un bullet journal consistent și l-am folosit în principal pentru facultate. Dar de vreun an și ceva, am început să inserez mai multe lucruri în el și așa am ajuns să scriu despre țările pe care le-am vizitat, despre ce filme am văzut și despre cărțile pe care le citesc. Astăzi vă prezint câteva idei de pagini cu ajutorul cărora îmi țin evidența cărților.

Primul lucru, dacă nu știi ce e un bullet journal, poți citi aici mai pe larg despre acest subiect ca să înțelegi despre ce vorbesc 🙂

În momentul de față folosesc 3 tipuri de pagini lunare și acestea sunt:

1. Pagina de tip bibliotecă

În această pagină, în jumătatea de sus, am desenat un raft pe care am pus câteva cărți. Numărul cărților pe care le desenez depinde de cât timp pentru dedicarea lecturii am în luna respectivă. Desigur, las și câteva spații goale, în caz că ajung să citesc mai multe cărți decât anticipasem.

În jumătatea de jos a paginii, am dezvoltat un sistem prin care să reușesc să iau în considerare audiobook-urile, chiar și cele care nu sunt cărți efective. Așa pot vedea câte cărți și câte audiobook-uri am ascultat în luna respectivă.

2. Paginile pentru notițe

Cum țin evidența cărților în bullet journal

În fiecare lună, la sfârșitul paginilor cu to do list-urile săptămânale, îmi rezerv două pagini pentru a scrie comentarii despre cărți. Am început să fac asta de dinainte de a avea un bullet journal, deși nu le fac chiar în fiecare lună. Ideea e că așa reușesc să țin minte ce gânduri mi-au trecut prin minte în timp ce citeam cartea și așa reușesc să nu uit detalii importante pe care vreau să le includ în recenzii.

De asemenea, le fac la sfârșit pentru că uneori pot avea nevoie de mai mult de două pagini.

3. To Read Lists

Cum țin evidența cărților în bullet journal

Acestea depind de lună și de ceea ce vreau să fac în acel moment. În lunile din vara trecută obișnuiam să fac liste de TBR, dar acum găsesc că îmi e greu să mă țin de ele și prefer să le fac doar pe blog, unde știu că nu mă voi simți nașpa dacă nu reușesc să le îndeplinesc.

Cea mai nouă adăugare la colecția mea de luna aceasta e o pagină pe care am făcut-o din nevoia de a fi mai organizată în ceea ce privește cărțile pentru recenzii și astfel că am o listă întreagă de cărți, organizate după editură, pe care vreau să le citesc în perioada care urmează.


Dacă aveți un bullet journal, spuneți-mi în comentarii ce alte tipuri de pagini folosiți și care credeți că vă ajută cel mai mult?