5 cărți care îmi aduc aminte de vară

5 cărți care îmi aduc aminte de vară

Pentru mine, vara se află chiar la colț. În aproximativ o lună și puțin, voi intra în vacanța de vară, una dintre ultimele vacanțe de vară în adevăratul sens al expresiei. Oricum, am decis că nu ar fi o idee rea să vorbesc despre câteva dintre cărțile care îmi aduc aminte de vară 🙂

Cărțile pe care le-am selectat pentru această listă nu au neapărat ca teme vara sau nu se întâmplă în acest sezon. Alegerea a fost subiectivă, bazată pe momentele în care am citit romanele sau sentimentele pe care mi le-au trezit.

1. Încă o săgeată răzleață a lui Cupidon de Becky Albertally

The Upside of Unrequited
Sursă: https://twogirlsandabookobsession.com/2017/11/09/the-upside-of-unrequited-by-becky-albertalli/

Am citit acum câțiva ani varianta în engleză a acestei cărți și nu pot spune că încă îmi aduc aminte multe despre ea. Dar îmi aduc aminte cum m-a făcut să mă simt și știu că mi-a plăcut tare mult să o citesc. E o carte ușoară, în stilul lui Becky Albertally, despre prima iubire și greutățile care vin odată cu ea. E o lectură relaxantă și care te lasă cu o stare de bine.

2. Oameni normali de Sally Rooney

Normal People
Sursă: https://carturesti.ro/carte/normal-people-171704691

Am citit această carte toamna trecută și știu că mi-a luat aproape o lună, dacă nu mai mult, ca să o citesc. Dar am inclus-o în această listă pentru că mi-a plăcut foarte mult acțiunea. Aceasta se întinde pe parcursul a câțiva ani și urmărește povestea relației dintre Connel și Marianne. E un roman atipic, nu am putut anticipa nimic din ce s-a întâmplat și mi-a plăcut cât de real s-a simțit.

3. Cuvinte în albastru intens de Cath Crowley

Ce alegere mai bună pentru o lectură de vară decât o carte despre un anticariat și despre bucuria lecturii? Mai adăugăm la acestea și o poveste de dragoste foarte drăguță și avem romanul perfect pentru vară!

Gânduri mele despre carte: Recenzie Cuvinte în albastru intens

4. O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri de Krystal Sutherland

Anul trecut, pe vremea asta, citeam acest roman. Și credeam că va fi o carte pentru copii, cu puțină fantezie poate și ușor de citit. Peste ce am dat? Ei bine, peste o carte mai serioasă decât pare la prima vedere, dar care merită într-u totul! E o carte cu adevărat impact asupra cititorilor și care se confruntă cu teme destul de serioase.

Gânduri mele despre carte: Recenzie O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri

5. Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni de Mackenzi Lee

Acest roman are cu siguranță un aer sărat de mare și poate să curgă puțin nisip de aventură dintre coperțile sale. Asta pentru că tot ce ține de el e legat de aventură și de mare și cred că de acestea avem nevoie cu toții în timpul verii. O carte care te va fascina cu evenimentele nefaste prin care ajunge Monty și prietenii săi.

Gânduri mele despre carte: Recenzie Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni