Regele malefic de Holly Black (Făpturile văzduhului #2)

Recenzie Regele malefic de Holly Black (Făpturile văzduhului #2)

După alte două săptămâni de când am terminat primul volum, am revenit să vă povestesc despre Regele malefic, cel de-al doilea volum din serie. Și nici nu știu exact dacă să zic că vin cu vești bune sau nu…

TITLU: Regele malefic
AUTOR: Holly Black
EDITURĂ: Storia
NR. PAGINI: 360
ANUL PUBLICĂRII: 2019
SERIE: Făpturile văzduhului
RATING: ❤ ❤ ❤ ❤

Dacă nu ai citit primul volum, recenzia acestuia o poți găsi aici: recenzie Prințul nemilos

Sinopsis

După ce și-a trădat familia şi l-a păcălit pe Cardan să devină regele ei marionetă peste regatul Elfhame, Jude descoperă că este mult mai ușor să câștigi puterea decât să o păstrezi. Politica de la curtea zânelor, cu alianţele ei mereu schimbătoare, este foarte complicată, iar Cardan se dovedește a fi mult mai greu de controlat decât şi-a imaginat Jude. Mai ales că face tot ce îi stă în putere ca să o umilească și să-i submineze planurile, chiar dacă fascinaţia lui pentru ea rămâne neștirbită.

Când devine limpede că un apropiat are de gând să o trădeze, punând în pericol viața ei şi a celor pe care îi iubeşte, Jude trebuie să găsească trădătorul și să-și înfrunte propriile sentimente complicate pentru Cardan, pentru a-și menţine puterea, ca muritoare într-o lume a zânelor. 


Din păcate, această carte s-a mișcat incredibil de greu. Spre deosebire de Prințul nemilos, în care se mai întâmplau lucruri interesante pe parcursul ei, câteva bătăi, mai multe intrigi, aici nu s-au întâmplat prea multe. Să zicem că în primele 50-100 de pagini avem o confruntare latentă care e mai interesantă, dar în rest acțiunea doar se târăște. Ca să fiu sinceră, nici nu îmi aduc bine aminte ce s-au întâmplat în primele 200 de pagini și am terminat de citit cartea acum câteva zile.

Norocul meu a fost finalul, care s-a ridicat (mulțumesc Domnului!) la nivelul așteptărilor mele. Din păcate, esența cărții se rezumă doar la final.

Finalul e cel despre care vreau să vorbesc mai mult. Așa cum mă așteptam, s-a încheiat abrupt, în cliffhanger. Dar asta cred că a fost unul dintre punctele forte ale cărții, a reușit să creeze o tensiune intensă. Acțiunea din ultimele capitole m-a ținut prinsă de carte și, deși trecuse bine de ora mea de culcare, nu m-am oprit până nu am citit și ultimul capitol, atât de bună era.

Recenzie Regele malefic de Holly Black (Făpturile văzduhului #2)

Un element care mie mi s-a părut cam ciudat e relația din Jude și Cardan. Cred că am zis asta și în recenzia primului volum, dar relația dintre cei doi e fără logică, din punctul meu de vedere. Trei sferturi din timp vor să își ia capetele unui altuia, restul timpul sunt unul peste celălalt… Înțeleg ideea care stă la bază, că e din ură în dragoste și etc. Dar execuția e aiurea și nu se leagă…

Și mai e și relația lui Vivi cu Heather. O relație care mi-a plăcut în primul volum și încă îmi place, nu mă înțelegeți greșit, dar în care cred că Vivi a luat câteva decizii nefaste. Sunt foarte curioasă cum va evolua în cel de-al treilea volum.

Și cam acestea sunt comentariile mele cu privire la cel de-al doilea volum. Nu sunt multe de spus pentru că nu se întâmplă prea multe… Personajele sunt la fel de în ceață ca până acum, cred că ar fi trebuit dezvoltate ceva mai mult. În rest, cred că e un volum bun în serie, mi-a plăcut destul de mult încât să îi dau un rating relativ mare și să mă facă să continui să citesc și ultimul volum.

Cele trei volume pot fi cumpărate de pe site-ul StoriaBooks.ro.

Recenzie Făpturile Văzduhului