Inițiative Audible care mi-au plăcut

Inițiative Audible care mi-au plăcut

Am vrut să scriu un articol despre Audible încă de prin aprilie, dar niciodată nu am apucat. Dar cred că în mai nu e încă prea târziu, încă suntem în autoizolare și încă sunt multe de spus despre toate lucrurile pe care le-a făcut Audible în această perioadă.

Această postare e scrisă din aprecierea mea pentru serviciul Audible și cât de mult mi-a plăcut cum au abordat această situație de criză.

După cum era de așteptat, o dată cu începutul pandemiei, timpul meu alocat audiobook-urilor a scăzut de la câteva ore pe zi (minim o oră) la fix 0 ore. Nu mai exista tranzit, nu mai erau cozi la care să aștept, iar seara am început să meditez în loc să ascult un audiobook. Și așa m-am trezit că o lună întreagă nici măcar nu am mai deschis aplicația. Și cred că nu am fost singura.

Audible a luat inițiativă și în luna aprilie a lansat o selecție de audiobook-uri gratuite destina copiilor, de la cei mai mici până la adolescenți, incluzând o selecție de clasici. Prin această mișcare doreau să le dea copiilor din întreaga lume un mod prin care să-și lărgească cunoștințele chiar și atunci când stăteau acasă, să facă timpul să treacă mai ușor și mai repede.

Tot în aceeași lună și continuând în luna mai, Audible, în loc să ofere gratis (în abonament) doar două audiobook-uri Audible Originals dintr-o selecție de șase, a început să le ofere gratis pe toate șase. Așa am avut șansa de a asculta oricare și oricât de multe dintre cele șase audiobooks Audible Originals, ceeea ce a fost mai mult decât mă așteptam.

În luna mai, platforma a mai venit cu încă două inițiative foarte interesante. Una dintre ele se referă la oferirea unor idei de momente de ascultare, ceea ce mi s-a părut foarte interesant. În mail, erau recomandări de audiobook-uri bazate pe momente din zi, cum ar fi atunci când faci întinderi, când ai nevoie de timp pentru tine, când gătești etc. Și pe site-ul acestora puteți găsi câteva recomandări în genul acestora.

Ceea ce am observat mai târziu, se pare că Audible a lansat și o selecție de audio-uri pentru adormit. Printre acestea se numără multe audio-uri de tip meditație, sunt altele de tip ASMR și unele povești scurte din viața unor personalități. Ceea ce îmi place mult e că toate sunt gratis și le poți asculta oricând.

În afară de selecția pentru copiii (prima despre care am vorbit), celelalte nu știu dacă sunt accesibile de cei care nu au conturi/abonamente Audible. Dar am simțit nevoia să povestesc despre inițiativele foarte faine pe care le-a abordat Audible.

Folosesc Audible de peste un an (am luat și pauze) și pot spune că sunt foarte mulțumită. E un serviciu mai scump, dar îmi place mult experiența de utilizare și pentru mine asta contează cel mai mult.