3 idei pentru descrieri pe Instagram

3 idei pentru descrieri pe Instagram

După cum bine știți, și eu dețin un cont de bookstagram, deși nu îl țin foarte updatat. Mă apuc să postez pe el atunci când mă simt inspirată și când sunt în mood să fac poze. Asta ar fi și motivul pentru care nu am mai postat de prin martie, cred. Dar am acest cont de aproape 3 ani cred și pot spune că am învățat câteva lucruri în acest timp.

Deși nu pot spune că sunt un bookstagram foarte cunoscut sau care să aibă succes, cred că ceea ce îmi lipsește mie e dedicația. Astfel că, dacă aș posta mai regulat cred că aș putea să cresc contul. Dar voi face asta? Cel mai probabil nu în viitorul apropiat.

Oricum, am observat că mulți bookstagrameri, cei care de abia încep sau care au început de curând și încă nu și-au găsit propriu stil, au probleme cu crearea descrierilor pentru fotografii. Pentru mine, descrierile sunt cele care mă fac să urmăresc un cont, aia e efectiv partea de comunicare. Dacă îmi place cum comunici, atunci te voi urmări. Dacă textele tale nu au substanță și contul tău e bazat doar pe poze frumoase, cel mai probabil voi ezita să apăs butonul de follow.

Aici sunt 3 idei de descrieri pe care ai putea să le încerci pe Instagram:

1. Citate

Cea mai basic descriere, dar care are încă efect, citatul e un mod bun de a susține o imagine. Dar citatul nu trebuie să fie căutat pe net și pus la nimereală. Cel mai bine e să aibă cumva legătură cu poza sau chiar să fie un citat din cartea care este prezentă în fotografie. Alte citate, care ți-au plăcut sau pe care le-ai văzut recent pot merge la fel de bine, în special dacă adaugi și un text prin care să explici relația ta cu citatul respectiv. Oamenii vor să se conecteze cu alți oameni, când le vei spune de ce îți place un citat, urmăritorii tăi vor simți o legătură cu tine.

2. Update-uri

Dacă tot ai o poză nouă pe profil, de ce nu le-ai spune urmăritorilor tăi ce ai mai făcut în ultimul timp. Ține-i la curent cu ultimele lecturi, spunele dacă ai avut o carte care nu ți-a plăcut ori dacă ai fost într-un loc nou din oraș, care ți-a atras atenția. Oamenii vor să citească povești, vor să vadă ce fac alți oameni și mai ales vor să știe ce stil de viață are persoana care face asemenea fotografii frumoase.

3. Content de blog

Instagramul e de fapt un blog în miniatură. Nu e greșit să faci recenzii scurte, să vorbești despre cărți sau să faci topuri în descrierile fotografiilor. Desigur, încearcă să te limitezi la cât mai puține cuvinte, spune-le direct și pe scurt ceea ce vrei să transmiți, pentru că urmăritorii tăi nu au aceeași răbdare să citească ceva pe Instagram așa cum au pe blog. Dar oamenii sunt interesați să afle ce cărți ți-au plăcut cel mai mult, care sunt personajele tale favorite sau ce părere ai avut despre o carte anume.

Știu că am vorbit mai mult despre bookstagram, dar aceleași idei se aplică și în alte sfere de interes. Ideea e că descrierile sunt unul dintre puținele moduri prin care te adresezi direct urmăritorilor tăi și e un factor important atunci când decid să te urmărească. Pozele frumoase sunt întotdeauna un plus, dar fără o poveste în spate, rămân doar niște poze frumoase și atât.

Sper că te-au ajutat acest idei și dacă ați apucat să le puneți în aplicare, lăsa-ți în comentarii un link către postare. Mi-ar plăcea să vă citesc descrierile! 🙂