P.S. Te mai iubesc și acum de Jenny Han (volumul #2)

Recenzie P.S. Te mai iubesc și acum de Jenny Han (volumul #2)

Cel de-al doilea volum al seriei Tuturor băieților pe care i-am iubit se simte foarte tare ca un roman de legătură. Îi cam lipsește subtanța și se aseamănă mai mult cu o povestioară înainte de marele sfârșit al seriei. Nu știu dacă m-am făcut înțeleasă așa că o să vă povestesc mai mult…

TITLU: P.S. Te mai iubesc și acum
AUTOR: Jenny Han
EDITURĂ: Trei
NR. PAGINI: 376
ANUL PUBLICĂRII: 2015
SERIE: Tuturor băieților pe care i-am iubit
RATING: ❤ ❤ ❤

Sinopsis

Lara Jean nu se astepta sa se indragosteasca de-adevaratelea de Peter. Doar se prefaceau ca sunt iubiti, dar apoi lucrurile au devenit serioase. Acum ea nu mai stie ce sa creada. Cand un baiat din trecut se intoarce in viata ei, Lara Jean isi regaseste sentimentele pentru el. Oare o fata poate sa fie indragostita de doi baieti in acelasi timp? In aceasta continuare sensibila si emotionanta a bestsellerului international Tuturor baietilor pe care i-am iubit, vedem iubirea prin ochii frumoasei Lara Jean. Dragostea nu e niciodata usoara, dar poate ca asta o face atat de minunata.


Recenzia primului volum: recenzie Tuturor băieților pe care i-am iubit

P.S. Te mai iubesc și acum este exact definiția romanului de legătură. Acel roman care există doar pentru a fundamenta contextul și care face legătura între două cărți dintr-o serie. Pe scurt, nu se întâmplă prea multe, acțiunea și-a făcut ieșirea și nu s-a mai întors.

Nu mă înțelege greșit, nu înseamnă că nu mi-a plăcut, dar e acel tip de carte care nu te va ține cu sufletul la gură, nu te va ține prins de ea. Cred că focusul principal în această carte e de fapt pe personaj și pe relația Larei Jean cu Peter. Atât.

Nu mai vorbesc despre acel spoiler pe care mi l-am luat pentru că m-am uitat la primul film și efectiv prima parte din carte corespunde cu a doua parte din primul film.

Recenzie P.S. Te mai iubesc și acum de Jenny Han (volumul #2)

Oricum, nu vreau să scot în față numai elementele negative, pentru că, să fiu sinceră, nu au fost chiar așa multe…

Un element care mi-a plăcut a fost că am reușit să înțeleg mai bine personajul principal și să observ schimbările prin care trece. O ador pe Lara Jean, simt că mă indentific foarte mult cu ea. E o fată căreia îi place mai mult să stea în casă, cu familia ei, decât să meargă la o petrecere. O ador pentru că are o pasiune pentru copt prăjituri și pentru cât de grijulie e cu persoanele la care ține. E liniștită, e acel gen de suflet bătrân, parcă înțelept, dar și inocent. E tot ce îmi place pe lumea asta. Mi se pare un personaj atipic.

Mi-a plăcut mult că atunci când a trecut prin momente grele a ales să nu își plângă de milă, ci să meargă mai departe, zicându-și că lumea nu se poate opri în loc doar pentru că ei îi se întâmplă ceva nașpa. Mi-a ajuns la inimă prin chestia asta!

Și încă o parte interesantă e cum se vede pe sine. Ea nu se consideră o persoană „cool” doar pentru că așa îi spune societatea și mi s-a părut o perspectivă foarte interesantă. Ea pare că nu reușește să își dea seama ce persoană minunată e, așa cum o văd eu, pentru că își trece părerea printr-un filtru inventat de ceilalți, de societate.

Sunt mult mai multe lucruri despre care aș vrea să vorbesc, dar deja simt că intru în secțiunea de spoilere și nu vreau să fac asta. Primul film a dat deja destule spoilere.

Dacă ai citit primul volum și ți-a plăcut, chiar îți recomand să continui seria! Din punctul meu de vedere, cred că primul volum e cel mai bun, dar și următoarele două oferă un fel de aprofundare a personajelor și oferă o încheiere poveștii.

Recenzie P.S. Te mai iubesc și acum de Jenny Han (volumul #2)