Tuturor băieților pe care i-am iubit de Jenny Han (volumul #1)

Recenzie Tuturor băieților pe care i-am iubit de Jenny Han (volumul #1)

Acum vreo patru ani am citit primele două volume din seria asta, dar nu am apucat să pun mână și pe ultimul volum. Astfel că, atunci când a apărut filmul, anul trecut, mi-am spus că mă voi apuca să citesc întreaga serie. Ei bine, până la urmă, un an mai târziu, am reușit să fac și asta…

TITLU: Tuturor băieților pe care i-am iubit
AUTOR: Jenny Han
EDITURĂ: Trei
NR. PAGINI: 392
ANUL PUBLICĂRII: 2015
SERIE: Tuturor băieților pe care i-am iubit
RATING: ❤ ❤ ❤ ❤

Sinopsis

Ce-ar fi dacă toţi băieţii de care te-ai îndrăgostit vreodată ar afla ce-ai simţit pentru ei… în acelaşi timp?

Lara Jean păstrează cu sfinţenie nişte scrisori de dragoste într-o cutie de pălării rămasă de la mama sa. 

Scrisori pe care însă… nu le-a primit, ci doar le-a scris. Câte una pentru fiecare băiat de care a fost îndrăgostită.

Când scrie, Lara îşi deschide inima şi mărturiseşte tot ceea ce n-ar avea curajul să spună cu voce tare. Scrisorile sunt secretul ei. Nimeni altcineva nu trebuie să le vadă.

Numai că într-o bună zi cineva le expediază, iar lumea imaginară pe care Lara o ţinea ascunsă scapă dintr-odată de sub control.


Aceasta nu va fi o recenzie lungă, asta în principal pentru că nu prea am ce să zic despre ea…

Este o carte care se citește foarte ușor. Cred că dacă te pui, într-o zi o poți da gata. Acțiunea nu e prea complicată, treci foarte repede prin ea. Cele mai multe momente sunt dintr-acelea în care Lara Jean e mai mult prin casă și putem observa relația sa cu membrii familiei.

Asta, de fapt, chiar sunt momentele mele preferate. Ador relația pe care o au cei din familie, îmi place foarte mult cât de unite sunt surorile între ele și chiar și atunci când se ceartă între ele își țin partea unei alteia atunci când intervine cineva din exterior. Relația lor de familie e una perfectă, din punctul meu de vedere.

Recenzie Tuturor băieților pe care i-am iubit de Jenny Han (volumul #1)

Alte momente care mi-au plăcut au fost atunci când sunt descrise prăjiturile și felurile de mâncare pe care ei le gătesc. Aș ucide numai ca să gust din prăjiturile Larei Jean. Mi-ar fi plăcut, însă, să fie mai multe elemente din cultura coreeană în carte. Exista elemente, ca anumite feluri de mâncare sau chiar îmbrăcăminte, dar foarte puțin în comparație cu ce mi-aș fi dorit.

În ceea ce privește plotul principal, mi-a plăcut originalitatea ideii. Nu am mai auzit de vreo carte sau vreun film care să aibă o astfel de poveste sau măcar asemănătoare. E o poveste foarte drăguță despre prima iubire din liceu și despre descoperirea unor sentimente noi. Totul e jucăuș și nu foarte serios și mi-a plăcut tonul acesta.

Ceea ce m-a derutat puțin e discordanța dintre film și carte. Anul trecut am decis să mă uit la film fără să mai recitesc cartea, astfel că nu țineam minte prea multe din ce se întâmpla. După ce am început să citesc și cea de-a doua carte din serie, am fost surprinsă să aflu că o parte din plotul primului film se intersectează cu începutul celui de-al doilea volum. M-a derutat puțin și încă nu știu ce părere să am despre asta.

Idee e că, dacă vrei să citești cărțile și să te uiți la filme, să nu citești prima carte și apoi să te uiți la primul film, că o să îți iei spoiler pentru volumul următor…

Mie mi-a plăcut mult cartea. Într-adevăr, nu la fel de mult cât mi-a plăcut acum patru ani, dar asta e din cauză că am crescut și m-am maturizat. Însă va rămâne una dintre poveștile mele dragi și mă voi bucura să o am în continuare în bibliotecă.

Recenzie Tuturor băieților pe care i-am iubit de Jenny Han (volumul #1)