I Love You So Mochi de Sarah Kuhn

Recenzie I Love You So Mochi de Sarah Kuhn

Nu știu dacă am vorbit despre asta pe blog, dar am intrat într-o fază în care îmi place orice are legătură cu Asia de est. Așa că nu puteam să citesc această carte și să nu vorbesc despre ea.

TITLU: I Love You So Mochi
AUTOR:
 Sarah Kuhn
EDITURĂ: 
Dreamscape Media, LLC
DURATĂ: 
8h și 7min
ANUL PUBLICĂRII:
 2019
RATING: ❤ ❤ ❤ ❤

Sinopsis

Kimi Nakamura loves a good fashion statement. She’s obsessed with transforming everyday ephemera into Kimi Originals: bold outfits that make her and her friends feel brave, fabulous, and like the Ultimate versions of themselves. But her mother sees this as a distraction from working on her portfolio paintings for the prestigious fine art academy where she’s been accepted for college. So when a surprise letter comes in the mail from Kimi’s estranged grandparents, inviting her to Kyoto for spring break, she seizes the opportunity to get away from the disaster of her life.

When she arrives in Japan, she loses herself in Kyoto’s outdoor markets, art installations, and cherry blossom festival–and meets Akira, a cute med student who moonlights as a costumed mochi mascot. What begins as a trip to escape her problems quickly becomes a way for Kimi to learn more about the mother she left behind, and to figure out where her own heart lies.


V-am mai vorbit în treacăt de faptul că am încercat Audible Escape, un serviciu de la Audible care e pe un sistem de bibliotecă. Oricum, ideea e că plătești niște bani în plus și poți să asculți câte cărți dorești dintr-o selecție de cărți romance. Și am vrut să încerc și eu, să văd dacă chiar merită. Am decis să fac acest lucru pentru că aveam câteva audiobooks în wish list pe care le puteam asculta prin acest serviciu, fără să trebuiască să le cumpăr efectiv.

Astfel am ajuns la această carte. Și cum sunt și în această fază, am decis că e o lectură perfectă. Și chiar a fost!

Mi-a prins așa de bine această carte! E un roman ușor de citit, numai bun pentru o perioadă încărcată în care vrei să te relaxezi puțin.

Mi-a plăcut foarte mult cum am putut să explorez Japonia prin ochii lui Kimi, și pentru ea fiind pentru prima dată când vede această țară. Nu mai spun de aventurile culinare pe care le-a avut și de cum m-a făcut să salivez de fiecare dată când le descria. Așa am ajuns să merg să mănânc ramen și mochi pentru prima dată și nici că îmi pare rău.

Povestea de dragoste nu a fost în prim plan, deși la asta mă așteptam. A fost o parte importantă, dar cartea s-a axat mai mult pe descoperirea pasiunii lui Kimi. A fost foarte interesant să urmăresc drumul său spre a se descoperi și a-și da seama ce îi place cu adevărat să facă.

O parte interesantă a fost și relația cu bunicii ei. Mi-a plăcut cum s-au descoperit unii pe alții, iar bunicii ei sunt atât de drăguți!

Nu am foarte multe de spus despre această carte… am terminat-o în doar câteva zile și asta pentru că am încercat să nu o termin prea repede. Nu voiam să o termin pentru că nu voiam să plec din Japonia, mi-a plăcut prea mult toată povestea!

Cartea nu cred că este tradusă în română, dar dacă nu ai nimic cu cititul în engleză, eu ți-o recomand. E o carte cozy și foarte drăguță. Iar dacă dorești să descoperi Japonia prin ochii unui personaj, ei bine, asta e sigur cartea perfectă pentru tine!