Cum să te împrietenești cu întunericul de Kathleen Glasgow

Recenzie Cum să te împrietenști cu întunericul de Kathleen Glasgow

Îmi e foarte greu să vorbesc despre carte aceasta. Am sentimente foarte complexe pentru ea. Nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, dar mi-a plăcut mult. Nu a fost atât de tristă pe cât mă așteptam, dar a durut destul de mult. Am citit-o acum o lună, a fost a treia carte pe care am lecturat-o în acest an, și simt de parcă de abia am citit-o și de parcă am citit-o acum ani în urmă. Am multe gânduri contradictorii.

TITLU: Cum să te împrietenești cu întunericul
AUTOR: Kathleen Glasgow
EDITURĂ: Storia Books
NR. PAGINI: 416
ANUL PUBLICĂRII: 2019
RATING: ❤ ❤ ❤ ❤

Sinopsis

Iată ce se întâmplă când îți moare mama.

Este cea mai frumoasă zi de vară și afară este întuneric. În casa ta este întuneric, la fel și în camera ta, la fel și în inima ta. Te simți de parcă întunericul te va rupe în bucăți.

Așa se simte Tiger. Întotdeauna au fost doar ea și mama ei, împotriva lumii întregi. Într-o zi, mama ei moare. Iar Tiger rămâne singură.

Iată cum te poți împrieteni cu întunericul.


După ce am citit O fată din bucăți acum ceva ani, nici nu știu la ce mă așteptam de la Kathleen Glasgow. Știam că mi-a frânt inima cu acea carte și că m-a făcut să simt toată durerea personajului principal. Și a fost superbă.

Recenzia cărții O fată din bucăți o poți citi aici.

Dar cu Cum să te împrietenești cu întunericul e altă poveste. E despre doliu și despre golul pe care îl lasă oamenii în urma lor. E despre durerea și furia care cresc în inimile celor rămași aici.

Încă pot simți durerea și frica lui Tiger, cea din primele zile. Oh..

Acum tot amân să scriu recenzia și asta pentru că nu am idee ce să vă povestesc despre carte. E complexă și imprevizibilă. Nu mă așteptam la nici jumătate dintre turnurile pe care le ia. E despre doliu, dar este și despre copii care sunt ai nimănui, care sunt luați în plasament și care se plimbă din casă în casă.

Au fost multe scene la care aproape că am plâns când unii copii povestea prin ce au trecut în alte case sau chiar în propriile case. Lucruri oribile.

Și apoi, un element pe care chiar vreau să îl menționez, prietenia dintre Tiger și Cake pe care încă nu pot să o înțeleg în totalitate. E o legătură puternică care străbate multe încercări și obstacole. Sunt câteva episoade, cum ar fi cea în care Tiger simte că o reține pe prietena ei din a merge la facultate și a avea o viață mai bună, care pot spune că ridică câteva probleme pe care le-am întâmpinat și eu și pe care nu le-am mai văzut abordate în alte cărți.

Cred că se vede din propria mea scriitură cât de tare m-a dat peste cap acest roman. Nici nu știu de unde să îl apuc, de unde să încep să vorbesc despre el.

Recenzie Cum să te împrietenști cu întunericul de Kathleen Glasgow

Sunt multe lucruri care sunt importante în poveste, sunt multe probleme pe care le abordează. Iar povestea nu se rezumă doar la experiența personajului principal, ci întâlnim mici povești ale personajelor secundare care ne vor implica emoțional.

Recomand mult această carte. Poate nu te va atrage așa mult, dar îți promit că vei găsi câteva subiecte interesante în ea. E o carte dureroase, trebuie să spun. Te va face să suferi, mai ales dacă ai trecut prin doliu în această viață.

Acum mi-am dat seama, poate că nu am avut acea experiență intensă atunci când am citit cartea pentru că nu am trecut încă printr-un doliu major în viață și atunci cred că nu m-am putut identifica prea mult cu personajul principal.

Oricum, această carte merită citită de mulți oameni. Poate unii dintre ei au nevoie de ea, poate chiar tu ai nevoie de ea, să simți că cineva înțelege prin ce treci.

Poți cumpăra Cum să te împrienești cu întunericul de pe site-ul StoriaBooks.ro

Recenzie Cum să te împrietenști cu întunericul de Kathleen Glasgow