Ugly Love de Colleen Hoover

Pe la sfârșitul lui august am găsit câteva reduceri pe Audible și astfel că nu m-am putut abține să nu cumpăr ceva. Și așa am ajuns în posesia audiobook-ului Ugly Love. Dar despre ce este până la urmă această carte?

TITLU: Ugly Love
AUTOR: Colleen Hoover
EDITURĂ: Simon & Schuster Audio
DURATĂ: 9h și 14min
ANUL PUBLICĂRII: 2014
RATING: ❤ ❤ ❤ ❤

Sinopsis

Atunci când Tate Collins îl întâlnește pe Miles Archer, un pilot de avioane tăcut, la locul lui, bântuit de un trecut întunecat, ea e conștientă că ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se consideră nici măcar prieteni, iar singurul lucru pe care îl au în comun este o atracție fizică de netăgăduit. După ce dorințele lor ies la iveală, cei doi își dau seama că tocmai au găsit soluția perfectă pentru o relație fără alte implicații. El nu caută iubire, iar ea nu are timp pentru așa ceva. Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfăcător, dacă Tate ar putea să respecte cele două reguli impuse de Miles: nu pune întrebări despre trecut, nu te aștepta la un viitor împreună. Ei cred că se pot descurca, dar, atunci când în povestea lor se înfiripă sentimente adevărate, totul se schimbă: INIMILE SUNT INVADATE, PROMISIUNILE SUNT ÎNCĂLCATE, REGULILE SUNT SPULBERATE, IAR IUBIREA DEVINE URÂTĂ.


Nu prea le am cu genul romance, dar am văzut că această carte este una pe care multe lume o apreciază și am zis să îi dau o șansă. De obicei caut audiobook-uri mai ușoare ca să pot să adorm în timp ce le ascult, iar acesta părea alegerea perfectă.

Și oarecum a fost. Pe lângă faptul că nu prea aveam cum să adorm când îl ascultam pentru că îmi capta atenția, mi-a fost tovarăș în multe nopți cu insomnii (care au fost destul de dese în ultima vreme).

Revenind la poveste, nu sunt sigură de ce mi-a plăcut. Adică, cred că are de-a face cu timpul în care am citit-o, majoritatea cărții am lecturat-o noaptea și cred că noaptea acțiunea nu pare atât de cringe. Dar dacă aș fi lecturat-o ziua, nu cred că aș fi fost confortabilă stând în metrou și auzind cum Tate îl adoră așa de mult pe băiatul ăsta.

Pe lângă asta, cred că nu mi-ar fi plăcut să o citesc drept carte fizică. Nu aș fi avut răbdare să citesc toate adjectivele alea și trăirile prin care trec cei doi.

Nu zic că nu e o carte bună, doar i-am dat și 4 stele, dar zic că aprecierea mea a avut mult de-a face cu formatul cărții și momentul din zi când am lecturat-o.

Personajele au fost bine construite, iar firul acțiunii a fost interesant. Foarte romantic și siropos, dar nu m-a deranjat. Prea multe nu am ce comenta asupra ei.

Mi-a plăcut că m-a ținut în priză cu povestea, nu m-a plictisit. Când te aștepți mai puțin, se mai întâmplă câte ceva neașteptat. M-a luat prin surprindere structura poveștii, nu e una pe care o întâlnesc des. E un clișeu, dar construit frumos.

Dacă ați citit-o, ce părere aveți despre ea?