Storia Books lansează o colecție de cărți pentru oameni mari

Da, m-ați auzit bine. După 3 ani în care Storia Books a publicat exclusiv cărți pentru copii și adolescenți, aceștia au decis să facă un pas important: să intre în lumea cărților pentru „oameni mari” cu Storia Plus.

Colecția debutează în această toamnă cu trei romane noi:

  • Nesupunere de Naomi Alderman
  • Inima fetelor arde mai intens de Shobha Rao
  • Pe pământ, suntem strălucitori o clipă de Ocean Vuong

 Nesupunere este povestea lui Ronit, o fiică de rabin în vârstă de 32 de ani, dintr-o comunitate de evrei ortodocși din Hendon, nord-vestul Londrei. Aceasta a părăsit Londra cu ani în urmă, iar acum lucrează în domeniul financiar, în Manhattan, însă moartea tatălui ei, Rav Krushka, o aduce înapoi acasă. 

Și este povestea lui Esti, prietena din copilărie a lui Ronit, care a rămas în Hendon, cu toate că, în ochii comunității, pare o ciudată. Și este și povestea lui Dovid, soțul lui Esti; el este prezumtivul moștenitor al lui Rav Krushka, dar nu pare să-și dorească poziția de rabin.  

Poornima și Savitha se lovesc de trei obstacole: sunt sărace, sunt ambițioase și sunt fete. După moartea mamei ei, Poornima întâlnește foarte puțină bunătate în viață. Ei îi revine sarcina de a avea grijă de frați până când tatăl ei îi va găsi un soț potrivit. 

Așa că, atunci când Savitha intră în gospodăria lor, Poornima e intrigată de fata aceasta veselă, care gândește pe cont propriu. Dintr-odată, satul lor din India nu mai pare chiar atât de sufocant de mic, iar Poornima începe să își imagineze o viață dincolo de căsătoria aranjată. Dar în momentul în care un act de cruzime îngrozitor o forțează pe Savitha să plece, Poornima lasă în urmă tot ce îi era cunoscut pentru a-și găsi prietena.

Pe pământ suntem strălucitori o clipă este scrisoarea unui fiu către mama sa care nu știe să citească. 

Naratorul, Little Dog, are aproape treizeci de ani când scrie această scrisoare în care scoate la lumină istoria familiei care a început înainte de nașterea lui – o istorie cu epicentrul în Vietnam – și de care se servește apoi pentru a-i oferi mamei acces la porțiuni din viața sa necunoscute acesteia, toate culminând cu o revelație de neuitat. 

Cartea este deopotrivă o mărturie despre dragostea chinuită însă indiscutabilă dintre o mamă singură și fiul ei și o explorare brutal de sinceră a chestiunilor legate de rasă, clasă și masculinitate. 

Datorită întrebărilor atât de relevante pentru actualitatea americană, dominată de dependența de droguri, violență și traumă, și a modului tandru și plin de compasiune în care le pune, Pe pământ suntem strălucitori o clipă este în egală măsură despre puterea care vine din a-ți spune propria poveste și despre lipsa de putere care-ți anulează identitatea atunci când nu ești auzit.