Cum a fost prima săptămână din maratonul Back to Hogwarts

A trecut deja ceva timp de atunci, dar nu am apucat să vă povestesc ce am citit și cum a fost prima săptămână din maraton, cea din august și cea în care ne-am plimbat pe Aleea Diagon.

Să fiu sinceră, prima săptămână din maraton chiar a fost una foarte bună. Am citit cele 3 cărți pe care mi le propusesem, chiar dacă le-am terminat puțin pe muchie de cuțit.

Processed with VSCO with m5 preset

A Friend in the Dark

de Ruter Pascal

3

Am ales-o pentru cerința de la The Leaky Cauldron, o carte despre prietenie. O aveam de mult timp în bibliotecă, o luasem acum aproape 2 ani din Paris și chiar îmi doream să o citesc. Așa că m-am apucat de ea și mi-am dat seama că este un middle grade book și că de fapt este doar tradusă în engleză din franceză. Astfel că era puțin greu de citit și destul de plictisitor. Așa că am pus-o pe pauză și m-am apucat de o alta. Pe aceasta am reușit să o termin chiar în ultima zi de maraton, duminică.

Processed with VSCO with m5 preset

The Royal Rabbits of London

de Santa Montefiore și Simon Sebag Montefiore

4

Pe aceasta am ales-o pentru cerința de la Magical Managerie, o carte cu un animal pe copertă. A fost o lectură ușoară și foarte foarte drăguță. Este o carte de copii și conține ilustrații frumoase. Dar lucrul care m-a surprins cel mai mult a fost faptul că m-a ținut cu sufletul la gură. E amuzant pentru că mi se oprea inima atunci când micul iepure era într-un pericol și trebuie să fiu sinceră că acesta m-a uimit cu curajul și istețimea lui. Mi-a plăcut și morala poveștii, nu că ar avea neapărat una, dar ideea că până și cel mai plăpând iepure poate face parte din garda The Royal Rabbits of London dacă are curajul și istețimea, chiar dacă nu pare că s-ar potrivi acolo.

Și soarele e o stea

de Nicola Yoon

3

Ultima carte pe care am ales-o pentru această săptămână a fost pentru cerința de la Weasleys’ Wizard Wheezes, o carte cu o copertă foarte colorată. Am citit atât de multe lucruri bune despre ea și am văzut atât de multe recenzii pe Goodreads pozitive încât am început-o cu niște așteptări destul de ridicate. Și apoi a trântit ideea de a te îndrăgosti într-o singură zi. Bum. Și așa cartea a scăzut mult în ochii mei. Nu zic că e o carte îngrozitoare, că nu e bună de nimic. E bună, chiar merge bine pentru un weekend în care vrei să te relaxezi și să nu te gândești decât la carte. Mi-au plăcut și diferențele culturale dintre personajele principale și chiar și unele capitole care erau din alte perspective mi s-au părut că se potrivesc foarte bine. Dar frate, serios?, dragoste la prima vedere și apoi dragoste din prima zi? Nu știu, pur și simplu nu merge pentru mine. Nu mi se par verosimil.

Dacă The Royal Rabbits of London l-am citit într-o zi, pe celelalte le-am tot lungit. În prima parte a săptămânii am fost la București, apoi vineri am plecat la mare. Iar cărțile, le-am terminat în weekend: Și soarele e o stea sâmbătă și A Friend in the Dark duminică.

Mi-a plăcut mult prima săptămână, eram și în starea aia de a citi. Nu ca acum când de abia trag de mine, deși îmi place, prin Love & Gelato.

Voi ce ați citit în prima săptămână de maraton? Cum a mers? Va plăcut?