Ce am citit și ascultat în iulie

Pot spune că iulie a fost o lună foarte bună în ceea ce privește numărul cărților pe care le-am citit. Nu pot să spun același lucru și despre audiobooks, dar nu mă deranjează. Am citit mult și asta e ceea ce contează.

În luna iulie am ascultat un singur audiobook:

Evil Eye

de Madhuri Shekar

4 ❤

Un audiobook cu o poveste de la care nu mă așteptam să mă prindă. A fost o lectură rapidă, întrucât are numai câteva ore, dar pot spune că cele două voci și ideea prin care comunicau doar prin apeluri telefonice mi s-a părut cu totul interesantă. M-a luat prin surprindere și chiar nu mă așteptam ca povestea să se încheie așa cum a făcut-o.

Cele 11 cărți pe care le-am citit în această lună:

Pecetea morții (Pecetea morții #1)

de Veronica Roth

5 ❤

Am recitit Pecetea morții pentru a putea citi cel de-al doilea volum al seriei și pot spune că nu regret această decizie. Mi-a întărit ideea inițială pe care o aveam despre carte. Este o lectură savuroasă care te va prinde în lumea creată și care te va face să vrei să vezi cu ochii tăi cum arată plantele și locuitorii lor. Am scris mai multe în recenzia cărții (Recenzie Pecetea morții), dar și în articolul în care îmi exprimam părerea după ce am recitit cartea (Teorii și comentarii după ce am recitit Pecetea morții)

Cumpăna destinelor (Pecetea morții #2)

de Veronica Roth

4 ❤

Nu mi-a plăcut la fel de mult ca primul volum întrucât nu a avut acea atracție pe care am găsit-o în celălat. Dar a fost un final foarte bun al seriei. Au fost răsturnări de situație, personaje noi și, de asemenea, noi puncte de vedere. Am scris mai pe larg în recenzia cărții: Cumpăna destinelor.

Sad Girls

de Lang Leav

4 ❤

Sad Girls a fost o aventură neașteptată. Am crezut că va fi o carte drăguță, despre o fată și un secret și despre un băiat care nu aducea nimic bun cu el. Dar nu. A fost o călătorie spontană, o schimbare de situație la care nu mă gândisem și cred că acesta a fost motivul pentru care mulți cititori nu au apreciat romanul. Dar mie mi-a plăcut. Recenzie completă o găsiți aici: Sad Girls.

Dragă Evan Hansen

de Val Emmich

4 ❤

Pe la mijlocul cărții începusem să mă plictisesc, dar la sfârșit am plâns în toată regula. Am simțit de parcă eram desincron cu tot romanul, dar per total mi-a plăcut. Întreaga recenzie o puteți citi aici: Dragă Evan Hansen.

Printre tonuri cenușii

de Ruta Sepetys

4 ❤

A fost o carte greu de digerat. În principal pentru că nu mă așteptam să fie despre oameni deportați din Letonia și duși în nordul Siberiei. De asemenea, este o lectură dureroasă, mai ales că unele dintre întâmplările din carte sunt bazate pe evenimente reale. Încă nu am reușit să mă adun să îi scriu o recenzie, dar, cât de curând, o voi face.

Copilul E

de Steve Tasane

3 ❤

Am citit aceste două cărți în ordinea greșită. După ce am fost martoră la evenimentele dureroase din Printre tonuri cenușii, evenimentele triste din Copilul E nu au mai avut același efect. Principalul motiv pentru care nu i-am dat mai mult de 3 inimioare a fost că se sfârște cam în aer. Înțeleg că ar trebui să ilustreze viața unor copii emigranți fără carte de identitate, dar nu se poate compara cu întâmplările traumatice din Printre tonuri cenușii.

Sieland

de Cristian Ciulică

4 ❤

O volum de poezii care se îmbină numai bine cu basmele și filosofie. A fost o lectură rapidă, cred că mi-a luat numai 20-30 de minute, dar sunt sigură că nu am reușit să înțeleg pe deplin tot conținutul lui. Cel mai probabil o voi mai recitit peste câțiva ani, doar pentru a vedea dacă aș înțelege mia mult sau altfel poeziile.

The Mortal Instruments: The Graphic Novel, Vol 1 și Vol 2

de Cassandra Clare și Cassandra Jean

4 ❤

Cele două volume prezintă seria Instrumente mortale sub formă de roman grafic. După ce mi-am cumpărat primul volum, am așteptat ca să apară și cel de-al doilea pentru a le putea citi una după alta. După ce am început să le citesc, aflat însă că mai există și un al treilea volum. Dar am zis că le voi citi pe cele două, iar cel de-al treilea îl voi citi când va apărea. Mi-a plăcut mult cum a ilustrat Cassandra Jean personajele și acțiunea, deși am avut câteva probleme să mă ajustez la stilul de desen. Dacă aveți dubii, pot spune că a fost o lectură plăcută și rapidă.

Cuvinte în albastru intens

de Cath Crowley

4 ❤

A fost o lectură foarte drăguță despre cărți vechi și despre iubire. Dar a fost și despre pierdere și regăsire. A fost un amalgam de emoții și mi-a fost destul de greu să îi scriu o recenzie. În curând va apărea și aceasta.

History is All You Left Me

de Adam Silvera

4 ❤

Mi-a luat mult să citesc această carte. În principal pentru că te minte că are numai 250-300 de pagini și apoi te trezești cu un scris mărunt. Dar mi-a plăcut. A fost dureroasă încât se confruntă cu moartea unui iubit, dar a fost și oarecum fericită pentru că personajul principal învață cum să-și trăiască viața fără să se simtă vinovat că nu o mai trăiește cu iubirea vieții lui.

Nici mie nu îmi vine să cred cât de multe cărți am citit în iulie. Care a fost cartea ta preferată din cele pe care le-ai citit în luna iulie?