Ep.7&8: Opinii și comentarii despre Stranger Things sezonul 3

Un final foarte interesant, la care chiar nu mă așteptam. Și parcă nu îmi vine să cred câte s-au întâmplat și cum s-a terminat totul.

Episodul 7

Mi-a plăcut cum toți sunt în atmosfera de sărbătoare și cum primarul pare așa de încântat de tot ce a făcut, deși bănuiesc că l-a bază au fost banii din mita de la ruși, dar mda. 

Vedem pentru prima dată o confruntare față în față cu stăpânul minții și e doar o replica la o scară mai mică al aceluia pe care îl vedea Will în upside down dimension. Nu mi se mai pare atât de înfricoșător, adică e cu totul altceva atunci când îl vezi de mărimea unui oraș și încojurat de ceață și o lumină roșie…

Se pare că să te strecori la filme prin ușile personalului ajută la ceva. Atunci când trebuie să fugi de gardieni ruși prinde numai bine să știi pe unde să o iei ca să scapi de ei.

Tipul rus luat ostatic de Hopper e super amuzant, acelea cred că au fost cele mai amuzante părți ale sezonului.

Mi-a plăcut efectul ăla cu sunetul de împușcătură și pocnitul unui balon. De asemenea, îmi cam pare rău pentru Alexei. Era și el un trădător rus, dar merita măcar o noapte în care să se distreze la carnaval.

Se putea ca terminator să nu intre intr-o sala de aia cu oglinzi? Chiar nu există parc de distracții fără o sală în genul ăsta?

Oare ce se întâmplă cu El? Va pune stăpânire creatura aia pe ea? Ori crește o chestie din aia pe piciorul ei, ori poate chiar piciorul se va transforma la fel ca șoarecii aceia. (Citind asta acum mi se pare absurd și amuzant, dar nu am de gând să o șterg.)

Episodul 8

Toată lumea se cam baza pe El și sunt curioasă ce o să facă acum având în vedere că ea nu mai are puteri. Oare va rămâne fără ele de tot? După sfârșitul episodului, cam așa pare…

OMG! Suzie chiat există! Nu îmi vine să cred, ajunsesem să cred că ea chiar era doar în imaginația lui Dustin, dar ea chiar există! Iar partea în care ei doi cântă pe recepție, iar din mașina în care sunt Robin și Steve se vede în fundal monstrul cum îi urmărește. Aia a fost tot ce aveam nevoie.

Dar de ce singurul care nu s-a transformat în chestia aia de carne și organe a fost Billy? Adică, înțeleg, oricum moare la final, dar el e singura gazdă care nu a sfârșit ca celelalte.

Și da, mi-a câștigat aprecierea prin ultimul lui gest, cel de a o salva pe El.

Hopper e terminator 2.0 cu pușca aia, serios. Când ceva nu merge sau oamenii nu fug din calea lui, pau pau pau.

Ce idee bună să distrugi monstrul cu artificii, așa putem să îl omorâm și în același timp să avem și o petrecere.

Terminatorul care nu putea fi omorât nu a sfârșit prea bine în mașinăria aia. Totuși mă așteptam să fie mai sângeros, având în vedere că a fost sfârtecat. 

Îmi place foarte mult tehnica de filmare și toate cadrele impresionante pe care le putem vedea. Adică culorile, încadrarea, tehnica, toate sunt excepționale din punctul meu de vedere. E un serial interesant și îi ador vizualul. Totuși, nu am mai auzit sunetul specific, acela pe care îl recunoști din primele două sezoane. Ori poate doar nu am fost atentă.

Eu nu cred așa ceva. 3 morți într-un singur sezon: Alexei, Billy și Hopper, iar doi dintre ei au fost prezenți și în sezoane anterioare, deci ne-am atașat emoțional de ei. Dacă am plâns? Ei bine, nu chiar. Aproape să o fac atunci când o vedeam pe El plângând, dar nu.

Singura mea întrebare și care cred că e cea mai importantă: cine e americanul? Nu contează că mai au un demagorg sau că încă se mai fac lucruri dubioase prin Rusia. Nu.

Cine e americanul?

Vreau sezonul 4. Acum.