Ep.5&6: Opinii și comentarii despre Stranger Things sezonul 3

În episoadele 5 și 6 începem și noi să înțeleg ce se mai întâmplă și încep încet să se lege firele narative și să vedem puțin din imaginea de asamblu. Aștept să trec de episoadele din mijlocul sezonului și să ajung la final unde e cea mai mare parte din acțiune 🙂

Episodul 5

Nu am multe de comentat la acest episod. Simt că episoadele din mijlocul unui sezon nu sunt decât o dezvoltare și nu prea găsești ceva șocant.

Mă omoară tipul ăla de zici că e terminator, pare indestructibil, mă jur. Oricât ar încerca sa îl rănească nu i se întâmpla nimic. Și cum merge el… parcă zici că e robot teleghidat.

De asemenea, am murit de râs la personajul acela, omul de știință rus, care părea un copil în timp ce Hopper îl arestează. Fazele alea sunt pur și simplu mortale.

Finalul episodului însă, OMG! Mi-a plăcut tare mult cum acțiunea a devenit mult mai interesantă. Mă întreb care e faza cu creatura aia care îi controla pe cei doi care i-au atacat pe Nancy și Jonathan la spital, când o căutau pe bătrâna care mânca îngrășământ. Adică, dacă unul era rănit și celălalt la fel. Sunt curioasă să înțeleg cum funcționează asta. Aici mă refer la creatura care era constituită din cei doi oameni gazdă.

Adică, la sfârșitul unui episod, Billy zicea că aproape că l-au omorât, dar Heather îi răspunde că nu era nimic dacă îl omora pe el, nu puteau să îi omoare pe toți. Și asta ar cam fi opusul a ce s-a întâmplat acum.

Și nu mă așteptam ca gazdele să devină chestia aia din carne și alte lucruri, așa cum se transformau șobolanii. Cred că aia e creatura din ei și atunci când ei mor, creatura le transformă trupurile și se folosește de ele, o masă dubioasă de carne și organe.

Iar creatura din final… o da!, abia aștept să încep următorul episod!

Episodul 6

Îmi place cum în aproape fiecare episod, înaine de intro vezi cum se termină acțiunea din episodul anterior, iar după intro, ai impresia că te uiți la alt serial sau că ai sărit vreun episod pentru că unele lucruri nu au sens inițial și ești pierdut în spațiu și timp.

Nu înțeleg de cum tipul ăla încă e în viață. Mă refer la șeful redacției sau la primar (tot îi încurc). Adică, mi se părea cam mort atunci când s-a topit într-o masă de carne și organe în episodul anterior. Dar acum e bine merci asistând la pregătirea festivalului pentru 4 iulie. Oh wait. Nu cred că sunt una și aceiași persoană. Adică primarul nu e o gazdă. Așa că el e rănit de la bătaia cu Hopper, el nu s-a transformat în chestia aia.

Cei doi actori mi se par că arată foarte asemănător, așa că îi încurc și nu mai știu care e unul și care e altul.

Mi se pare atât de interesant făcută toată mintea lui Billy și cum a intrat El în ea. Adică are părțile frumoase, iar creatura a pus stăpânire pe părțile lui vulnerabile, pe amintirile urâte și și-a făcut culcușul acolo. Iar în mijlocul tuturor e acea seară, din primul episod, în care Billy e răpit de creatură. 

Și întorsătura de după, o Doamne!, acum El e în pericol și nu îi poate contact pe ceilalți. Asta e destul de rău… Și că știe unde e și că o va distruge pe ea, pe prietenii ei și apoi restul lumii, asta sunt sigur planuri mărețe…

Next episode!