Sad Girls de Lang Leav

Am cumpărat Sad Girls acum câțiva ani, când am fost pentru prima dată în librăria Shakespeare and Company din Paris. Nu auzisem niciodată de ea, dar descrierea mi se părea interesantă așa că am decis să o iau. Și până acum, nu am avut ocazia să o citesc.

TITLU:  Sad Girls
AUTOR: Lang Leav
EDITURĂ: Andrews McMeel Publishing
NR. PAGINI: 362
ANUL PUBLICĂRII: 2017
RATING: ❤ ❤ ❤ ❤

Sinopsis

Your first love isn’t the first person you give your heart to—it’s the first one who breaks it.

School is almost out for Audrey, but the panic attacks are just beginning. Because Audrey told a lie and now her classmate, Ana, is dead. Just as her world begins to spin out of control, Audrey meets the enigmatic Rad—the boy who could turn it all around. But will their ill-timed romance drive her closer to the edge?


Sad Girls a fost o călătorie imprevizibilă. Am avut niște așteptări, mă gândeam că va fi un roman drăguț, un YA ușurel, numai bun de vară. Ce am găsit? Nu sunt sigură, dar știu cert că mi-a plăcut.

Să fiu sinceră, am intrat pe Goodreads și am văzut review-urile înainte să mă apuc de carte. Și am fost foarte dezamăgită, multe erau de numai o steluță ori două și acelea fiind cele mai lungi review-uri. Atunci, așteptările mele s-au mai micșorat și nu eram prea sigură dacă voiam să o mai citesc. Dar am zis că, dacă nu o fac acum, nu o voi face niciodată.

Și nu mi-a părut rău. Pentru că romanul se simte ca viața și îmi pare foarte real. E imperfect, e imprevizibil și e aproape tot ce ți-ai dori.

Povestea se deschide cu Audrey, personajul principal, o fată în ultimul an de liceu, care participă la înmormântarea unei fete pe care nu o cunoaște prea bine. Fata respectivă, Ana, și-a luat viața, iar Audrey se simte responsabilă pentru asta, întrucât totul a pornit de la o minciună pe o care o spusese.

În timpul înmormântării îl întâlnește pe iubitul Anei, Rad, iar după un incident neplăcut, cei doi hotărăsc să plece în altă parte. Astfel, ajung să petreacă ceva timp și între cei doi să se infiripe ceva.

Nu sună prea bine până acum, nu? Așa că putem să mai adăugăm și faptul că Audrey are un iubit cu care e de ani buni și faptul că ea crede că e motivul principal pentru care Ana s-a sinucis.

Cred că elementul principal care diferențiază romanul de altele asemenea este cursul pe care îl iau evenimentele. Niciodată nu am putut anticipa ce se va întâmpla, chiar și atunci când eram aproape sigură că știam.

Și cred că ideea asta, că nu vei ști ce se întâmplă, e dată în principal de faptul că acțiunea ia căi nebănuite. Conflictul principal din prima parte este pus deoparte, ca și cum personajul trece aparent mai departe. Și locația se schimbă, circumstanțele la fel. Ia multe forme și pur și simplu nu mai știi ce să crezi.

Dar în ciuda tuturor acestora, mie mi-a plăcut mult, a fost o experiență foarte interesantă să o văd pe Audrey crescând și dezvoltându-se, devenind o femeie care încearcă să își dea seama cum să treacă prin viață și să fie fericită.

Romanul se simte de parcă ar avea loc pe parcursul multor ani, ceea ce mă duce puțin în eroare, având în vedere că l-am terminat în doar 3 zile.

Oricum, este o lectură inedită, pe care o recomand cu drag. Dacă vrei o carte aparte, cu un final la care nu te aștepți, o lectură numai bună de vară, aceasta este cartea ta! Din păcate, nu a apărut traducerea ei și nici nu știu dacă va apărea, dar o puteți citi în engleză.