Ce am citit și ascultat în iunie

Pentru că încerc acum un lucru nou, să scriu aproape în fiecare zi, am hotărât ca astăzi să vă povestesc despre ce cărți am citit și am ascultat în iunie.

Am să încep cu audiobook-urile pe care le-am ascultat în această lună:

Daisy Jones & the Six (4<3)

de Taylor Jenkins Reid

A fost o poveste drăguță care te ține prins și care te face să îți dorești să știi mai multe. Deși este o trupă ficțională, după modul în care este scrisă cartea, ai impresia că a existat cândva. Mi-a plăcut cum a suprins povestea încă de la începutul trupei, cum a luat naștere și apoi prin ce schimbări a trecut. Sunt multe lucruri la care nu mă așteptam și clar mi-a întrecut cu mult așteptările. Nu mă gândeam că îmi va plăcea așa de mult, dar a fost o lectură care cred că se potrivește acestei veri.

Dodge & Twist (1<3)

de Tony Lee

Din câte am înțeles, ar fi o continuare a romanului Oliver Twist, pe care eu nu l-am citit. Oricum, povestea am găsit-o foarte plictisitoare și singurul lucru care m-a făcut să o duc la capăt a fost interpretarea povestitorilor care a fost foarte bună. Cine știe, poate mi-ar fi plăcut mai mult dacă aș fi citit Oliver Twist înainte..

Red, White & Royal Blue (5<3)

de Casey McQuiston

O carte care a fost mult mai bună decât mă așteptam. A fost un romance foarte drăguț cu care mă gândeam că nu voi rezona prea mult, dată fiind originea protagoniștilor, dar care a fost scris într-un mod foarte creativ. Am citit-o întrucât una dintre booktuberițele mele preferate a recomandat-o și clar nu îmi pare rău. Cred că mi-ar fi plăcut la fel de mult și dacă aș fi citit-o ca o carte fizică.

Acum, trecând la cărțile fizice:

Sărutul câștigătorului (3<3)

de Marie Rutkoski

Un final de trilogy care mi s-a părut ok. Nu m-a dat pe spate, dar nici nu m-a dezamăgit. Încă nu am idee de ce am continuat să citesc trilogia, era destul de evident că nu eram mare fană, dar tot am făcut-o. Recenzia cărții o găsiți aici: recenzie.

Suicid (4<3)

de Anca Zaharia

Un volum de poezii care te devorează. Plin de amărăciune, dar ascunzând o putere interioară. Multe nu pot spune despre el, m-a fermecat și m-a făcut să nu îl las din mână până ce nu am sorbit și ultimul vers. Depresivă, dar merită.

Radio Silence (5<3)

de Alice Oseman

Mi-a plăcut foarte mult atmosfera pe care o creează autoarea prin personajele și prin etapa vieții pe care o pune sub lupă. Personajul principal, Frances, este o „tocilară” care e mult prea preocupată de note și foarte stresată să intre la facultatea care îi va asigura o viață bună în viitor. Știm cu toții că asta nu e prea adevărat și asta vom afla și de-a lungul poveștii în care întâlnim diferite tipuri de adolescenți care se descursă în diferite moduri cu stresul și presiunea la care sunt supuși.

Leah on the Offbeat (5<3)

de Becky Albertalli

A fost lectura de care am avut nevoie după ce am terminat sesiunea. Având în centrul poveștii personajele din Simon vs the Homo Sapiens Agenda, cartea urmărește ultimul an de liceu al acestora. Povestea văzută prin ochii lui Leah, un personaj nu foarte proeminent în cartea anterioară, este una foarte interesantă, conturând frica de a pleca la facultate și de a te despărți de prietenii tăi, de a ști că nimic nu va mai fi la fel. Desigur, Leah preferă să ignore aceste lucruri, dar la un moment dat va răbufni și asta nu e deloc bine.

Origins (Stefan’s Diaries #1) (4<3)

Am hotărât să citesc ceva ce mi-a plăcut mult atunci când eram mică așa că am ales prima carte din Jurnalele lui Ștefan, seria care precedă Jurnalele vampirilor. Asta a fost una dintre primele serii pe care le-am citit și, să vă spun sincer, în clasa a VII-a, mi se părea că sunt cele mai bune cărți din lume. Așa că da, m-am hotărât să o recitesc. Nu e o operă de artă și am hotărât să îi dau ratingul acesta în mare parte nostalgiei care mi-a trezit-o și atât.