Mid-year Book Freak Out Tag

Tocmai mi-am dat seama că deja a trecut jumătate de an și nici nu am simțit. Acum, nu pot spune că stau rău cu Goodreads Reading Challenge, acum sunt cu 5 cărți în fața programului, așa că nu mă plâng, dar să fiu sinceră, nu cred că aș fi reușit să ajung aici dacă nu ascultam audiobooks. Oricum, să înceapă tag-ul!

1. Cea mai bună carte pe care ai citit-o până în acest punct al anului 2019

Sunt multe cărți pe care le-am adorat în 2019, dar cred că cea care mi-a plăcut cel mai mult a fost Regina Aerului și a Întunericului, ultimul volum al trilogiei Uneltiri întunecate de Cassandra Clare. A fost o carte foarte lungă, dar a fost exact ceea ce îmi trebuia. Acțiunea și felul în care s-a rezolvat conflictul principal au fost atât de ingenioase, a fost o carte care se aproprie de perfecțiune, din punctul meu de vedere.

2. Cea mai bună continuare (a unei cărți) citită în 2019

Acum, ca să nu mă repet, voi alege aici Wildcard, continuarea romanului Warcross de Marie Lu. A fost la fel de alertă și m-a ținut în poveste chiar și atunci când nu o citeam efectiv. Mi-a plăcut tare mult și, dacă doriți mai multe detalii, puteți citi recenzia ei aici: recenzie.

3. O carte nou lansată pe care nu ai citit-o încă, dar vrei neapărat

Clar Dragă Evan Hansen de Val Emmich! Abia aștept să o citesc! E pe TBR-ul meu pentru iulie (pe care îl găsiți aici: TBR iulie) și în curând voi pune mâna și pe ea. Am auzit atât de multe lucruri bune despre ea și cred că va fi o lectură foarte interesantă! Sper să se ridice la așteptările mele 🙂

4. Cea mai anticipată lansare din a doua jumătate a anului

Să fiu sinceră, un prea sunt la curent cu ce se va lansa în cea de-a două jumătate a anului. Parcă am auzit că va urma volumul 3 din Frăția corbilor. Nu am citit primele două volume, aștept să apară și celelalte. Am distrus câteva serii citindu-le așa, fragmentat. Am de gând să le citesc pe toate una după alta, am auzit că este o serie tare drăguță și faină.

5. Cea mai mare dezamăgire

Nu înțeleg de ce am devenit așa un om de rău. Când am văzut cerința asta mă gândeam că am o grămadă de cărți pe care aș putea să le pun aici. Înainte mă chinuiam să găsesc o carte care nu prea mi-a plăcut și acum nici nu știu pe care să o aleg.

Cred că voi alege Puterea, al doilea volum al seriei Titanii de Jennifer L. Armentrout. Primul volum l-am adorat și muream după al doilea. Când am început al doilea, nu știu ce s-a întâmplat, dar ceva nu mai era cum trebuie. Nu știu dacă m-am schimbat eu așa de mult sau pur și simplu, chiar a fost o carte plictisitoare pe care a salvat-o doar finalul. Oricum, vă spun mai multe aici: recenzie.

6. Cea mai mare surpriză

Cred că aș putea merge cu Turtles All the Way Down al lui John Green. Am mai citit și alte cărți ale autorului și au fost unele care mi-au plăcut, dar și nu unele care nu mi-au plăcut deloc. Așa că am pornit cu oarecare frică știind și afinitatea lui pentru finaluri mai aparte. Dar aceasta chiar a fost pe gustul meu și chiar a ajuns la inima mea. Nu mă așteptam deloc, dar chiar a fost o carte care vorbește despre mental heath într-un mod foarte interesant și are și o acțiunea de fundal care te va ține prins în poveste. Poți citi toate gândurile mele în legătura cu cartea aici: recenzie.

7. Noul autor preferat (debutant sau nou pentru tine)

Francesca Zappia m-a cucerit cu felul unic prin care a scris și compus romanul Eliza și monștrii ei. Am iubit romanul acesta și l-am savurat în tipul unei călătorii. Știam că va fi o carte bună, dar nu mă așteptam să aibă această atmosferă foarte frumoasă în care cuvintele se îmbină cu ilustrațiile. Mi-a plăcut foarte mult cum pune accent pe iubirea protagonistei față de desen și de comics. Recenzia mea e aici: recenzie.

8. Cel mai nou crush pe un personaj

Mi-a luat foarte mult să mă gândesc la asta. În principal pentru că, recent, nu am avut un crush din acela super evident pe un personaj. Mi-au plăcut, mi-au fost simpatici, dar nu mai mult. Așa că aș putea să îl numesc aici pe Aled din Radio Silence de Alice Oseman. E un tip super drăguț despre care nu mai țin minte mai nimic în afară de faptul că avea o grămadă de haine amuzante cu diferite mesaje și personaje pe ele. Era drăguț că nu le purta decât în casă, fiindu-i frică să le poarte ș afară, crezând că lumea va râde de el. Da. Cam atât.

9. Cel mai nou personaj preferat

Dubios, dar cred că Frances tot din Radio Silence. Cred că e personajul meu preferat întrucât mă indentific foarte mult cu ea. Și ea muncește foarte mult pentru școală și pentru note și e super stresată că, dacă nu va lua note mari și nu va intra la o facultate bună, nîți va rata toată viața. Am fost și eu pe acolo și știu cum e. Dar cel mai mult mi-a plăcut cum s-a dezvoltat pe parcursul cărții.

10. O carte care te-a făcut să plângi

Aici cred că se încadrează cel mai bine Răvrătiții de Cristina Nemerovschi. Finalul ăla m-a luat prin surprindere, nu voiam să cred și am sperat până la sfârșit. Și acolo am scăpat câteva lacrimi… Dacă vreți să aflați mai multe despre carte, puteți citi recenzia aici: recenzie.

11. O carte care te-a făcut fericit

Aici cred că se încadrează cel mai bine Leah On the Offbeat de Becky Albertalli, continuarea romanului Simon vs. the Homo Sapiens Agenda. A fost prima carte pe care am citit-o după ce am terminat sesiunea și m-a binedispus exact așa cum speram. Este o carte foarte drăguță despre liceeni, în ultimul an de liceu, și despre cum se îngrijorează pentru anul următor, când vor fi la facultate. Ușoară de citit și cu o poveste de dragoste care îți încălzește inima, este o lectură perfectă pentru zilele de vară.

12. Cea mai bună ecranizare a unei cărți pe care ai văzut-o anul ăsta

Cred că aș putea spune Cimitirul animalelor, după cartea lui Stephen King. Am mai văzut și alte ecranizări, dar aceasta este cea mai bună din anul ăsta. Nu am citit cartea, așa că nu mă pot pronunța asupra legăturii dintre carte și film, dar filmul chiar mi-a plăcut. I-am scris și o cronică pe care o puteți citi aici: cronică.

13. Recenzia preferată scrisă până acum

Greu de ales, dar cred că cea pentru Magia fetelor Belles de Dhonielle Clayton pe care o puteți găsi aici: recenzie.

14. Cea mai frumoasă carte pe care ți-ai cumpărat-o (sau ai primit-o) anul ăsta

Aici risc să mă repet, dar voi alege tot Regina Aerului și a Întunericului pentru coperta ei superbă. Doar uitați-vă la ea!

15. Ce cărți trebuie să citești până la finalul anului?

Am o listă mare de vreo 30 de cărți pe care plănuiesc să le citesc în această vară, deși cam pare imposibil. Dar mă voi strădui. Așa că cel mai probabil voi face o postare cu TBR-ul meu de vară sau veți afla la începutul fiecărei luni ce cărți îmi propun să citesc. De asemenea, am un articol despre ce cărți aș vrea să citesc vara asta, un Summer Reading Challenge pe care îl puteți găsi aici: challenge.


Asta a fost o privire peste jumătatea de an ce a trecut. Aș vrea să nominalizez și eu câteva bloguri, dar nu sunt bună la reținut nume, așa că voi lăsa la latitudinea fiecăruia. Cine vrea să îl preia, îl dau cu mare drag cu rugămintea să mă menționeze și să îmi lase în comentarii link-ul pentru tag ca să îl pot citi și eu 😀