Sesiune vs. citit

Da, oficial eu am intrat în acea parte din an. Sesiunea. Dar nu e așa un mare bau bau cum este pentru alții. Am trecut prin liceu și prin BAC, nimic nu bate astea două. Dar, din păcate, e și timpul în care nu reușesc să citesc prea multe.

Am noroc. De când am venit la facultate, chiar vreau să învăț, îmi place ceea ce mi se predă. Și asta mă face să fiu foarte organizată. Am un document xcel cu toate bibliografiile pentru examene și cu toate subiectele pe care trebuie să le acopăr pentru fiecare materie, un document pe care îl am chiar de vreo 2 săptămâni, iar eu de abia azi am început cu adevărat sesiunea.

Dar faptul că sunt organizată mă ajută să și citesc și mai mult. Sunt obișnuită cu sesiuni lungi de studiu, astfel că pe la 8-9 dimineața mă apuc de treabă și, de multe ori, nu mă mai opresc (doar cu pauza de 10 min) până pe la 1 când trebuie să mănânc. După prânz, mai îmi ia între 2-4 ore ca să reușesc să termin ce aveam de învățat pe ziua respectivă. Astfel că, exact după cină, când aș mai avea vreo 2 ore libere, pot face orice îmi doresc. Așa ajung să dedic și câte 2-3 ore lecturii pe zi, în timpul sesiunii.

Dar nu pot să mint, am tendința de a nu citi, ci de a sta pe social media sau pe Netflix ori YouTube, astfel că nu tot timpul reușesc să citesc atât de mult.

Zilele în care am examen sunt cele mai faine pentru că sunt singurele zile în care îmi îngădui să nu pun mâna pe niciun material de învățat. Ziua respectivă pot să fac tot ce vreau, numai să nu uit să mă duc la examen. Nu vreau să mă încarc cu informații prea multe sau să îmi zăpăcesc mintea cu informații pentru alt examen așa că nu fac decât să mă uit la seriale și să citesc. Cea mai bună terapie pentru o zi stresantă.

Desigur, pot să îmi îngădui o astfel de zi deoarece, înainte de fiecare examen, îmi iau o întreagă săptămână pentru a învăța și consolida informațiile de care am nevoie. Știu că pare cam mult, dar pentru mine e timp suficient să învăț și să și repet și uneori să mai și citesc bibliografia pe care nu am apucat să o citesc.

Să fiu sinceră, cred că e perioada în care sunt cel mai puțin stresată. Ceea ce e un paradox.

De fapt, cred că e perioada în care citesc mai mult decât scriu pe blog. Cred că asta va fi de fapt adevărata problemă. Dar, poate reușesc să mă schimb în sesiunea asta și să scriu mai mult pe blog, chiar decât am scris în timpul anului.

Baftă în sesiune, succes la BAC și sper să ne revedem cu bine și după această perioadă dificilă!