Cronică film: La cinci pași de tine (2019)

Dacă îți pare că niciodată nu ai timp sa mergi la film, fă ca mine. Când ai o zi plină ochi, în care te trezești de la 6 jumătate și o închei cu un zbor până într-un alt oraș, și afli că nu vei mai face un seminar, atunci e momentul oportun de a merge la film.

Așa am ajuns eu să merg la Five Feet Apart sau La cinci pași de tine.

TITLU: La cinci pași de tine
REGIA: Justin Baldoni
DURATĂ: 116 min
RATED: AP-12
GENURI: dramă, romantic
RATING: ❤ ❤ ❤

Așa cum s-a întâmplat și cu Cimitirul animelor, am mers la film fără să citesc cartea pentru că am știut că oricum nu voi dori să o citesc. Mi se părea că povestea e oarecum aceeași ca și în Absolut tot și nu mă așteptam să aibă ceva nou.

În La cinci pași de tine avem povestea de dragoste dintre doi adolescenți care se întâlnesc pe holurile unui spital. Aceștia suferă de o boală care îi face să nu se poată apropia unul de altul pentru a nu se contamina reciproc cu infecții care le-ar putea fi fatale.

Se folosește povestea bine cunoscută cu cei doi îndrăgostiți care nu se pot iubi din cauza unor lucruri pe care nu le pot schimba. Dar, după cum bine știm, ei nu pot sta unul departe de celălalt pentru că dah, iubire și chestii.

Sincer, am rămas foarte confuză. Nu am idee dacă mi-a plăcut sau nu. Au fost acele clișee care m-au făcut să dau ochii peste cap, dar au fost și elemente originale, la care chiar nu mă așteptam.

Finalul pot spune că m-a suprins. Pariasem cu prietena mea cineva va muri la sfârșitul filmului, dar amândouă am pierdut. Cred că m-a dezamăgit finalul pentru că nu a fost cum mă așteptam, parcă nu a fost acel strop în plus de dramă pentru a spune că a fost pe placul meu.

Acum sunt curioasă dacă și cartea s-a sfârșit la fel. Chiar mă gândeam să mă duc până la o librărie să citesc numai finalul să văd dacă sunt la fel sau nu. Dacă e cineva care a citit cartea, să îmi dea un semn, vreau să știu cum se termină 🙂

Ce mi-a plăcut?

  • Elemente originale de pe parcursul filmului.
  • Sountrack-ul.
  • Feelingul acela pe care ți-l dă un film care nu e cine știe ce, dar e numai bun pentru un weekend în care te relaxezi.
  • Cum este filmat, cine a tras cadres se pricepe foarte bine.

Ce nu mi-a plăcut?

  • Destul de multe clișee.
  • Deși pare că are ceva acțiune, mie mi-a părut că te plictisești pe la jumătatea filmului. E ok, îți revine pe parcurs.
  • Cum a jucat Cole Sprouse. Trebuie să fiu sinceră, au fost momente în care am leșinat de râs, ce spunea el și fața lui nu păreau să fie pe aceeași pagină.
  • Finalul care nu mi s-a părut atât de dramatic cum aș fi vrut.