Wildcard de Marie Lu (Warcross #2)

Processed with VSCO with hb1 preset

Nu știam că Warcross va avea și o urmare, dar uite că are. Deși mi-ar fi plăcut ca Warcross să fie un singur volum, știu că lucrurile nu ar fi putut rămâne așa. La sfârșitul cărții noi, cititorii, am rămas cu prea multe întrebări la care nu ni s-a răspuns. Deci, da, Wildcard a fost binevenit!

TITLU: Wildcard
AUTOR: Marie Lu
EDITURĂ: Leda Edge
NR. PAGINI: 352
ANUL PUBLICĂRII: 2018
SERIE: Warcross
RATING:  ❤ ❤ ❤ ❤

Sinopsis

Obsesia Warcross continuă, iar curajoasa Emika Chen, devenită vânător de recompense, nu poate sta deoparte, chiar dacă e ușor derutată. Acum că a aflat motivul pentru care miliardarul Hideo Tanaka a creat noul algoritm NeuroLink, tânăra nu mai știe în cine să aibă încredere. Cu toate acestea, e hotarâtă să dejoace monstruoasele planuri ticluite de genialul Hideo. Cineva însă a pus o recompensă uriașă pe capul ei, așadar, vânătorul devine vânat. Singura șansă de supravieuțire a tinerei este să se asocieze cu misteriosul Zero și teribilii lui acoliți, membrii grupului Mantiile Negre. Curând, Emika descoperă ca protectorul ei are un trecut tulburător, iar sprijinul lui are un preț. Va fi, oare, gata să îl plătească? Și ce se va alege de iubirea ei pentru Hideo?

O continuare captivantă și plină de neprevăzut a romanului Warcross!


Când am început cartea, nu mai știam nimic din ce se întâmpla în Warcross, așa că am fost puțin reticentă. Dar autoarea are grijă de acest aspect și te reintroduce cu grijă în lumea creată de ea.

Nici nu știam cât de dor îmi era de lumea ei, dominată de jocul Warcross și de toată tehnologia din domeniul SF-ului. Cu lentilele Neuro Link și cu toate posibilitățile pe care le ai, cum puteai să îți schimbi înfățișarea exact cum doreai, ca un avatar, cum vedeai mesajele în fața ochilor și, în loc să tastezi răspunsuri, doar le gândeai și ele se scriau singure. Chiar mi-au plăcut foarte mult, sunt lucruri pe care cred că ni le-am dori să le încercăm, să vedem cum ar fi.

Dar nu totul poate fi roz și frumos atunci când tehnologia face parte atât de mult din viața noastră. Pentru că există și partea întunecată a internetului. Iar Marie Lu nu face abstracție de ea.

Așa avem de-a face și cu partea neagră a Neuro Link. Noul algoritm pe care îl implementează Hideo are rolul de a-i face pe oameni să mărturisească ilgalitățile pe care le-au comis și să se ispășească pentru ele.

Pare un lucru bun, nu? Ei bine, ar trebui să te mai gândești o dată. Pentru unele ingalități au la bază gânduri bune. Iar Emika știe și ea asta, fiind în această situație. Dar lentilele ei beta nu se vor actualiza cu noul algoritm decât în ziua ceremoniei de închidere a campionatului de Warcross. Așa că mai are timp.

Totul o ia razna când, într-o zi, Emika este urmărită de niște asasini și află că este cineva care vrea s-o vadă moartă. Fata este pusă în poziția de a lua o decizie: să îl ajute pe Zero să oprească algortimul Neuro Link sau să fie de partea lui Hideo și să încerce să îl oprească pe Zero.

Emika va merge pe muchie de cuțit și va încerca să facă ceea ce este corect. Va plonja în evenimente imprevizibile și va fi gata să se sacrifice pentru binele lumii.

Personajele sunt la fel de interesante ca în Warcross. Nu sunt atât de tridimensionale pe cât aș fi vrut, dar lucrul acesta nu se simte. Vei fi mult prea acaparat de comploturi și de acțiune ca să mai observi și altceva.

Lumea creată de autoare rămâne și chiar devine și mai uimitoare. Cred că voi fi veșnic fascinată de ea.

În ceea ce privește acțiunea, ăsta este genul meu de carte! Acțiunea e din plin, răsturnări de situație la fiecare colț, iar planul comploturilor nu are acel pas plictisitor, ci te va ține în priză. Pe scurt, nu vei putea lăsa cartea din mână până ce nu citești și ultima pagină.

Sfârșitul este unul la care nu te-ai aștepta. Inițial vei fi puțin dezamăgit, dar te asigur că asta nu va dura prea mult. Până la urmă lucruri de așează și cred că vei fi mulțumit.

Recomand cu mare drag Wildcard. Dacă ți-a plăcut Warcross, chiar trebuie să citești și acest volum. Este o concluzie satisfăcătoare la această serie și îmi pare rău că s-a terminar, dar așa e cel mai bine.

Romanul mi-a fost oferit pentru recenzie de Leda Edge și îl puteți achiziționa aici: LINK.

Recenzia primului volum din serie, Warcross, o găsiți aici: LINK.