Blogmas #2: TBR de Crăciun și mici pregătiri

Astăzi m-am gândit să vă vorbesc despre cărțile pe care aș dori să le citesc în perioada sărbătorilor și despre ce am mai făcut în astea două zile de când nu a-ți mai auzit de mine.

Ca să începem cu o mică poveste, zilele astea m-am ocupat de pregătirile de Crăciun. În familia mea nu e foarte mare vâlvă, dar să zicem că am ajutat vecinii și am pregătit ceva cadouri. Acum o zi, am fost la vecina/prietena mea ca să o ajut să facă prăjituri. Deși mersesem cu misiunea asta, am ajuns să ajut pe cineva să își facă temele la matematică, dar nu mă plâng, a fost chiar distractiv și întotdeauna e bine să îi ajuți pe cei în nevoie. Oricum, tot am mâncat niște fursecuri cu ciocolată și portocale 🙂

Apoi am început să împachetez cadourile pe care le-am luat pentru familie și prieteni. Bine, cele pe care le cumpărasem de la București, încă mai am de cumpărat pentru cineva și de împachetat. Acum sper doar să le placă ce le-am luat și sper să fi nimerit cam ceea ce și-au dorit.

Am făcut și bradul, care fusese făcut, dar mai trebuiau puse globurile și cred că am făcut o treabă destul de bună. Deși nu prea mă pricep la aranjat bradul, dar cred că arată bine așa cum e. Adevărul e că ce fel de globuri sunt în el contează mai mult decât cum le-ai pus tu în brad. A fost vara mea la mine și tot ce a observat a fost cât de interesante sub decorațiunile, mai mult decât cum le-am pus eu.

De când am venit, am început un fel de proces de curățenie a camerei. De când am plecat la facultate, camera mea arăta ca de parcă aș fi murit. Dacă era un loc liber și mama sau tata găseau ceva prostii la mine le aduceau. Așa că am început un proces de organizare și de rearanjare ca să pot să îmi fac și eu treaba. Nu mă apuc chiar de acum, dar în curând va trebui să pun mâna și pe cărțile de la facultate și să învăț ceva de acolo, nu de alta, dar se aproprie sesiunea.

În ceea ce privește cărțile pe care doresc să le citesc de Crăciun, acestea, trebuie spus, nu sunt deloc în tema sărbătorilor. Sunt doar cărți pe care îmi doresc să le citesc, câteva luate de la Gaudeamus, altele primite de la edituri, dar care cred că vor fi pe gustul meu.

TBR-ul meu cuprinde:

  1. Și-a căutat-o… de Louise O’Neill (pe care am început-o deja, dar mai întâi vreau să termin ce citesc acum)
  2. Să n-aud de Ivy Pocket de Caleb Krisp
  3. Bezna de Flavius Ardelean
  4. Demoni de Laura Nureldin
  5. Al nostru este cerul de Luke Allnutt
  6. Boris de Valentina Negoiță
  7. Magia fetelor Belles de Dhoneille Clayton
  8. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – The Original Screenplay de J. K. Rowling

Nu cred că am vreo șansă să le citesc pe toate, având în vedere câte lucruri am de făcut în perioada asta a anului și că va trebui și să învăț. Dar sper să citesc cât de mult pot mai ales pentru că am o poftă de citit cum nu am mai văzut de ceva timp și cred că asta este un lucru foarte foarte bun.

Voi ce aveți de gând să citiți de sărbători?