Jack Spintecătorul: Crimele din Whitechapel de Kerri Maniscalco (Anchetele lui Audrey Rose #1)

Mi-am dorit de mult timp să citesc această carte și uite că sa ivit momentul potrivit! Am citit cartea în mare parte acasă, dar am terminat-o chiar astăzi, la mare. Cum să termini o carte mai frumos decât într-un loc de poveste? Deși tema cărți nu prea se potrivește cu locul în care sunt, asta nu m-a împiedicat să o savurez pe deplin! 

TITLU: JAck Spintecătorul: crimele din Whitechapel
AUTOR: Kerri Maniscalco
EDITURĂ: LEDA EDGE
NR. PAGINI: 366
ANUL PUBLICĂRII: 2018
SERIE: Anchetele lui Audrey Rose
RATING:❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Audrei Rose Wadsworth, fiica unui controversat lord britanic, duce o viaţă dublă.

Ziua, tânăra de doar 17 ani îşi împarte timpul între ceaiuri dansante, spectacole de circ şi probe la croitoreasă. Seara, studiază în secret medicina şi îşi ajută unchiul să facă autopsii

Când diabolicul Jack Spintecătorul începe să terorizeze întreaga Londră, ucigând femei nevinovate, Audrey Rose porneşte o investigaţie pe cont propriu. Ancheta însă o va duce în faţa unor adevăruri greu de digerat, iar adolescenta va trebui să ia decizii care îi vor frânge inima.

Tânara Audrey Rose are niște îndeletniciri nedemne de o domnișoară, dar asta o face un personaj cu atât mai interesant. În anul 1888, nu este politicos ca o domnișoară să se preocupe de medicina legală, de investigarea morților, dar asta nu o va opri din a-și potoli curiozitatea tăind cadavrele din laboratorul unchiului ei.

Deși, la început, cu scepticism, unchiul ei o lasă să îl ajute la munca lui, Audrey Rose va face tot ce îi stă în putință să îi arate că merită să fie acolo, că merită să îi fie ucenica lui. Încălcând cuvântul tatălui ei, ea va participa la lecțiile de medicină legală predate de unchiul ei.

O dată cu apariția unui ucigaș în serie, care se autointitulează Jack Spintecătorul, tânare se va implica într-o investigație pe viață și pe moarte, alături de chipeșul Thomas. Cei doi vor încerca să găsească criminalul bazandu-se pe informațiile extrase de la victimele lui și pe deducții logice.

Dar pot oare sentimentele să încețoșeze gândirea, să te facă să nu vezi adevărul din fața ochilor tăi?

Audrey Rose este un personaj de o complexitate medie. Este o tânără cu îndeletnici mai puțin normale, considerând vremea aceea, dar în care se regăsesc două fețe: cea a domnișoarei, căriea îi place să se îmbrace elegant și să se machieze, și cea a omului de știință, cu o curiozitate nemainîntâlnită și cu o mare stăpânire de sine. Astfel ea însușește calitățile unui personaj real, atât cu calități, cât și cu defecte.

În ceea ce privește acțiunea, suspansul se crează treptat. Cu fiecare piesă a puzzle-ului, imaginea de asamblu se întregește și, deși poate ai crede că știi deja cine este criminalul, sunt sigură în proporție de 85% că te înșeli. Asta e ceea ce mi-a plăcut întradevăr la carte, că nu am putut să prezic corect finalul.

Deși ai crede că acțiunea va fi plictisitoare, autoarea o punctează cu momente de tensiune, evenimente pe muchie de cuțit. Astfel vei fi ținut în priză de întâmplările de pe parcursul investigației.

Pe lângă poveste, cartea m-a încântat și cu ocazionalele imagini care au legătură cu evenimentele din anumite capitole ale cărții. De asemenea, și formatul în care au fost scrise capitolele, fiecare având numărul capitolului, locația și data la care se vor întâmpla evenimentele din acel capitol, au conturat frumos întreaga poveste.

Nici nu mai menționez coperta, m-a cucerit încă de la prima secundă în care am văzut-o.

Este o poveste care are la bază adevăratele crime ale lui Jack Spintecătorul, dar puțin schimbată pentru a prinde un contur frumos, devenind o lectură pe care să o savurezi.

Recomand cu mare drag această carte! Este o lectură ușoară, cu un limbaj atent ales, specific acelor ani, dar cu tente moderne, nu foarte complicat. Te va încânta în orice moment, dar cred că cel mai furmos anotimp în care o poți citi este toamna, având în vedere tenta ușoară de teroare care se strecoară printre paginile romanului.

Cartea mi-a fost oferită spre recenzare de Leda Edge și o puteți achiziționa de aici: LINK.