Ce poate vedea un cititor la Castelul Bran

Mă gândeam să îmbin două pasiuni pe care le am și astfel s-a născut o nouă categorie de articole: cititorul călător. Îmi place mult să călătoresc, așa că am de gând să vă dau câteva motive să mergeți la Castelul Bran, în calitate de cititori 🙂 

  • Dacă ai citit Dracula de Bram Stoker, cred că vizitarea castelului va fi o plăcere. Nu am citit cartea, dar povestea ei stă la baza turismului intens din zonă, așa că presupun că au câte ceva în comun.
  • Dar dacă ești ca mine și nu ai citit romanul, dar ai citit alte cărți cu vampiri, te asigur că va fi un deliciu vizitarea Castelului Bran. Chiar dacă poate interiorul nu va părea la prima privire specifice unei case a unui vampir, când vei merge prin coridoarele secrete te asigur că îți vei schimba perspectiva. Cu puțină imaginație, va deveni casa medievală a unui vampir 🙂
  • La magazinele de suveniruri din interiorul castelului vei găsi semne de carte și postere cu hărți din perioada medievală. Dacă asta nu te convinge, nu ești un cititor adevărat! Adică, serios, SEMNE DE CARTE!
  • Vorbind de magazinașe, sunt și tarabele din afara castelului care te vor încânta cu diferite obiecte care îți vor părea tematice ori interesante, cum ar fi ceasuri de buzunar, lilieci de cauciuc, cutii care au un mod foarte interesant de a se deschide, insigne, patchuri, brelocuri tematice etc. Nu știu de voi, dar eu ador chestiile astea.
  • Și principalul element pentru care ar trebui să vizitezi Castelul Bran este atmosfera pe care o are locul. Chiar și atunci când ieși din castel, încă vei simți acea atmosferă medievală și un mic fior, când îți trece prin minte povestea legendarului conte.

Dacă ați vizitat castelul, voi ce motiv aveți să îl recomandați?