Ce poate vedea un cititor la Castelul Bran

Mă gândeam să îmbin două pasiuni pe care le am și astfel s-a născut o nouă categorie de articole: cititorul călător. Îmi place mult să călătoresc, așa că am de gând să vă dau câteva motive să mergeți la Castelul Bran, în calitate de cititori 🙂 

 • Dacă ai citit Dracula de Bram Stoker, cred că vizitarea castelului va fi o plăcere. Nu am citit cartea, dar povestea ei stă la baza turismului intens din zonă, așa că presupun că au câte ceva în comun.
 • Dar dacă ești ca mine și nu ai citit romanul, dar ai citit alte cărți cu vampiri, te asigur că va fi un deliciu vizitarea Castelului Bran. Chiar dacă poate interiorul nu va părea la prima privire specifice unei case a unui vampir, când vei merge prin coridoarele secrete te asigur că îți vei schimba perspectiva. Cu puțină imaginație, va deveni casa medievală a unui vampir 🙂
 • La magazinele de suveniruri din interiorul castelului vei găsi semne de carte și postere cu hărți din perioada medievală. Dacă asta nu te convinge, nu ești un cititor adevărat! Adică, serios, SEMNE DE CARTE!
 • Vorbind de magazinașe, sunt și tarabele din afara castelului care te vor încânta cu diferite obiecte care îți vor părea tematice ori interesante, cum ar fi ceasuri de buzunar, lilieci de cauciuc, cutii care au un mod foarte interesant de a se deschide, insigne, patchuri, brelocuri tematice etc. Nu știu de voi, dar eu ador chestiile astea.
 • Și principalul element pentru care ar trebui să vizitezi Castelul Bran este atmosfera pe care o are locul. Chiar și atunci când ieși din castel, încă vei simți acea atmosferă medievală și un mic fior, când îți trece prin minte povestea legendarului conte.

Dacă ați vizitat castelul, voi ce motiv aveți să îl recomandați?

4 gânduri despre ”Ce poate vedea un cititor la Castelul Bran

 1. Ghanda zice:

  N-am mai fost la Bran de când eram copil, așa că prin amintirile mele stăruie doar casa groazei, dar voiam să te felicit pentru articol! Mi se pare foarte fain cum ai luat ceva ce la prima vedere nu are legătură cu cărțile (vizitarea unui castel) și i-ai dat o notă personală, literară!
  Nu numai că m-ai făcut să vreau să mai dau o tură pe la castelul lui Țepeș (mai ales că acum citesc Acum mă înalț), dar abia aștept următoarele articole din această serie 😀

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.