Un tron întunecat de Kendare Blake (Trei coroane întunecate #2)

Deși nu am idee cum s-a întâmplat, se pare că mi-a luat 11 zile să citesc acest roman. Am încercat să mă provoc pe mine și să citesc o carte la 3 zile, dar se pare că nu prea îmi iese. Oricum, ieri, în timp ce așteptam comanda la un restaurant din Brașov, am terminat într-un sfârșit Un tron întunecat

TITLU: Un tron întunecat
AUTOR: Kendare Blake
EDITURĂ: LEDA EDGE
NR. PAGINI: 416
ANUL PUBLICĂRII: 2018
SERIE: Trei coroane întunecate
RATING:❤ ❤ ❤ ❤

Acest volum a fost considerabil mai bun decât cel precedent. Dacă primul volum era dominat în special de o acțiune aparent lentă a comploturilor și a pregătirilor, volumul 2 a avut cu mult mai multă acțiune dinamică. Ceea ce mi-a plăcut!

În lumea lor magică întunecată, Katharine, Arsinoe și Mirabella își continuă lupta. Pe viață și pe moarte. Katharine cea toxică, sora cea mai plăpândă, este acum mai puternică decât oricând. Naturalista Arsinoe, descoperind adevărul despre puterile ei, trebuie să-și dea seama cum să-și folosească talentul secret în propriul interes, fără să îl dezvăluie însă nimănui. Elementala Mirabella se confruntă cu atacuri pe care nu le poate împiedica și care îi pun în pericol pe cei din jurul ei. Mister, intrigi, comploturi, crime, răzbunări și trădări, totul este permis în lupta celor trei surori pentru coroană.

Raporturile dintre personaje care sunt prezentate în primul volum, în următorul, ele evoluează și prind alte forme. Se creează prietenii, se rup legături sau se creează legături mult mai puternice decât înainte.

Deși la început, nici în acest volum nu am avut decât o acțiune a comploturilor, genul acela de acțiune care nu te ține în priză, dar totuși înaintează,  nu a dominat întreaga carte. Undeva, după ce treci de jumătatea ei, putem observa cum toată povestea devine mai dinamică și parcă te prinde în mrejele ei.

Mi-a plăcut în special atmosfera ce domină în această lume creată de autoare, o insulă ce pare desprinsă de tot ce o încoajoară. Este o lume închisă cu o singură poartă de scăpare: continentul, ce seamănă foarte bine cu lumea noastră. Oricum, mi-au plăcut foarte mult oamenii, populația de pe insulă și cum se manifestă ei. Deși sunt simpli oameni, pur și simplu nu îți poți imagina anumite pasaje fără prezența lor.

După stilul binecunoscut al autoarei, descrierile sunt atent construite și dozate, astfel încât nu plictisesc, dar reușesc să construiască o imagine colorată în minte. De asemenea, planul acțiunii este bine făcut, un punct culminant generos și un deznodământ interesant, dar și desfășurarea acțiunii te va ține la curent cu toate comploturile urzite de personaje.

Cred că unul dintre punctele de interes va fi întrebarea: cine moare și cine nu? Astfel că am citit cartea mai mult din curiozitate să văd cine va rămâne în viață și ce regină va domni peste insulă, dar se pare că finalul este unul destul de ambiguu, astfel că abia aștept să citesc și următorul volum pentru a mă lămuri mai bine cum stau lucrurile.

Este un roman întunecat și misterios, ce mi-a plăcut teribil și pe care îl recomand cu tot dragul. Deși primul volum nu m-a dat pe spate, a fost în genere destul de plictisitor, acest volum te asigur că te va ține mai mult în priză decât precedentul. Acțiunea este consistentă și, chiar dacă mi se părea imposibil, am fost surprinsă uneori de direcția în care o lua firul narativ.

Dacă ai citit primul volum și ți-am plăcut măcar puțin, cred că merită să citești și Un tron întunecat. Povestea are potențial și sunt foarte încântată să văd cum va continua în cel de-al treilea volum!

Cartea mi-a fost oferită spre recenzare de Leda Edge și o puteți achiziționa de aici: LINK.