5 cele mai bune filme cu vampiri pe care le-am văzut

Încă de prin clasa a 7-a am început să citesc cărți cu vampiri, chiar cred că au fost următoarele cărți pe care le-am citit după ce am lecturat Harry Potter. Încă de pe atunci am început să fiu atrasă de această lume a supranaturalului și astfel am ajuns să vizionez multe filme cu vampiri. Astăzi am să vă expun cele 5 filme cu vampiri care mi-au plăcut dintr-un motiv sau altul. 


Seria Amurg 

Am văzut câteva filme din serie când eram mai mică, dar nu am înțeles prea multe din ele. Mai târziu, cred că anul trecut ori ceva de genul, am citit întreaga serie cap-coadă. După fiecare carte pe care o citeam, urmăream și filmul făcut după ea. Și nu mă plictiseam deloc. Amurg cred că este și că va rămâne clasicul filmelor și cărților cu vampiri. Pur și simplu mi-a plăcut întreaga poveste și, deși sunt câteva lacune, încă ador să revăd filmele. Cred că le-am văzut în total de vreo 3 ori fiecare.


Vampire Academy

Am citit întreaga serie de cărți și probabil ăsta e motivul principal pentru care îmi place și filmul. Deși filmul nu e chiar foarte bun, povestea care stă la baza lui încă îmi place și l-aș revedea oricând cu plăcere. Cel mai mult ador la filme, povestea pe care se bazează, nu neapărat cum este reprezentată aceasta.


Dracula (1992)

Una dintre cele mai bune reprezentări cinematografice ale romanului lui Bram Stoker, deși nu am citit romanul. Filmul oferă niște imagini care îți vor rămâne întipărite în minte. În ciuda acțiunii lente și deloc atrăgătoare, mi-a placut filmul și măiestria cu care e făcut, în acord cu acele vremuri.


Legături de sânge (2008) și Nopți însângerate (2010)

Deși remakeul e prost cotat, mie mi-a plăcut. Este un film horror,  Legături de sânge fiind cotat de imdb unul dintre cele mai bune filme horror din ultimele 3 decenii. Nu știu cât de adevărat e, cert e că mie mi-a plăcut atât orginalul cât și remakeul. Povestea care stă la bază este una clasică, o ființă umană care se îndrăgostește de o ființă supranaturală, dar aici elementele horror conduc firul povești, iar personajele principalele sunt doar niște copii.


Van Helsing

Despre acest film nu prea am ce spune… Povestea e cea care m-a atras, dar a fost doar un film pe care l-am văzut de mai multe ori la televizor. Nici nu știu dacă l-am văzut vreodată cap-coadă, cred că da, dar nu îmi mai aduc exact aminte. Oricum, mi-a plăcut atmosfera pe care o prezintă, e rece și misterioasă, exact cum îmi place să găsesc într-un fil de genul.


Voi ce filme cu vampiri ați văzut și v-au plăcut? 🙂