5 cărți pe care să le savurezi cu o limonadă

M-am gândit să fac o listă cu 5 cărți care ar merge bine cu o limonadă. Mă gândesc la un cititor care stă pe plajă, la o terasă ori undeva pe la munte și dorește o carte pe care să o citească în timp ce are în cealaltă mână o limonadă proaspătă, poate chiar cu mentă și gheață. Așa că acum îi recomand 5 romane relaxante, numai bune pentru concediu. 


1.Cartea de la Vama Veche de Cristian Pepino

Am citit cartea asta cred că prin primăvara asta și mi-a plăcut nespus de mult. Vorbește despre Vama Veche în alte timpuri, când nu era mare lucru pe acolo și când comuniștii erau la putere. Pe lângă Vama Veche, mai conține povestioare de la 2 Mai și din alte părți. Mi-a plăcut foarte mult stilul lejer de scriere, autorul pare că povestește prietenilor prin ce întâmplări a trecut și conturează o atmosferă care îți va face poftă de mare.


2. Cinder de Marissa Meyer

Am citit acest roman prin preajma anului nou, dar mi-a plăcut tare mult lumea pe care o expune. Autoarea ia faimoasa poveste a Cenușăresei și o adaptează unei lumi din viitor, o lume în care există roboți, androizi și oameni pe lună (numiți lunari). Deși ai crede că acțiunea urmează un curs deja știut, Marissa preia doar personajele și creează o acțiune cu totul nou. Dacă vrei să te relaxezi citind despre o poveste reinventată, aceasta este cartea ta!


3. Warcross de marie Lu

Ce consider relaxant la cartea asta, deși aparent nu e așa, este lumea dominată de jocul Warcross. Mi se pare foarte genială ideea unui joc care se transpune peste realitate, cu ajutorul unor ochelari reușind să vezi lucruri inexistente, date despre ceea ce vezi și multe alte lucruri. Pe mine m-a relaxat urmărind descrierile acestei lumi cu adevărat unice. Dar, în ciuda acestui lucru, acțiunea te va ține în priză. Nu știu voi, dar eu o consider o carte care e numai bună pentru concediu.


4. Graffiti Moon de Cath Crowley

O carte cu adevărat drăguță, relaxantă, de weekend. Este un roman despre artă, despre iubire și despre speranță. Este o carte pentru adolescenți, dar pe care cred că o poate citi oricine. Nu are acțiune alertă sau ceva în genul, dar te asigur că îți va stârni interesul și te va face să o citești până la ultima pagină. Dacă vrei o carte romance, drăguță și dulce, Graffiti Moon e cartea ta!


5. Isla și fericirea până la adânci bătrâneți de Stephanie Perkins

Am citit această carte prima dată când am mers în Anglia. Și am rămas cu ea în minte drept o amintire tare plăcută. E o carte romance, iar dacă știi cum scrie autoarea și îți place, această carte nu te va dezamăgi.