Cronică serial Teen Wolf (2011-2017)

Pe la începutul lui iulie, mi-am cumpărat un abonament la Netflix. De ceva timp voiam să îmi cumpăr, dar cum eram foarte ocupată cu școala, cu BAC-ul și cu alte examene, mi-am zis că ar fi bine să îl achiziționez după ce trec de acestea. Și cam așa am ajuns să vizionez acest serial. 

Titlu: UN vârcolac adolescent (Teen Wolf)
Creator: Jeff Davis
Sezoane: 6
Durată: 40 minute/episod
Genuri: acțiune, comedie, drama, fantasy, horror, romance, thriller

Povestea mea cu acest serial e mai lungă de atât, într-adevăr. Prima dată, m-am uitat la primul sezon, nici măcar nu îmi aduc aminte dacă l-am terminat, cred că da. Dar m-am plictisit, așa că l-am lăsat. Asta s-a întâmplat acum câțiva ani. La a doua încercare, deja încă știind binișor ce se întâmpla în primul sezon, am trecut direct la al doilea sezon. Dar nici asta nu a prea durat, după vreo 4-5 episoade, ori am uitat de el, ori am găsit alt serial la care să mă uit. Nu îmi aduc aminte ce s-a întâmplat, nu am idee de ce m-am oprit din a-l viziona.

De data asta, tocmai terminasem Riverdale și eram puțin pierdută, nu aveam habar ce serial să încep. Și am zis să fac o nouă încercare cu Teen Wolf, aveam chef să văd ceva supranatural. Iar de data asta nu m-am mai dezlipit de el până nu am văzut și ultima secundă din ultimul episod.

Scott era un tânăr obișnuit până ce o mușcătură i-a schimbat fundamental viața. Acum se chinuie să înțeleagă cine e și ce ar putea să devină. Este mai mult lup decât om? Să fie invers? A devenit el doar un prădător, sclav al puterii lunii? Poate controla aceste lucruri? Orice ar fi, însă, nu va fi ușor.
Scott încearcă să își controleze impusurile, dar se teme mai tot timpul că ele vor ajunge să îi controleze fiecare gest. (Cinemagia)

Să fiu sinceră, primul sezon a fost mediocru. Efectele speciale și tehnica de filmare nu s-au ridicat la anumite așteptări. Povestea însă a fost una interesantă, nu ceva nemaivăzut, dar totuși bună.

În primul sezon din Teen Wolf, îl întâlnim pe Scott McCall (Tyler Posey) un adolescent care este mușcat de un vârcolac. La rândul său, Scott se transformă într-o creatură supranaturală și învață cum să se descurce cu noile abilități. Îl are alături pe prietenul său cel mai bun, Stiles Stilinski (Dylan O’Brien), care îl ajută să treacă prin diferite întâmplări. Lucrurile se complică atunci când Scott se îndrăgostește de fiica unui vânător de vârcolaci, Allison Argent (Crystal Reed).

De-a lungul sezoanelor, treaba se complică, intervin și mai multe ființe supranaturale, cum ar fi banshee, kitsune, kanima, care vor diversifica acțiunea și de asemenea vor aduce un nou suflu acesteia.

Dacă primul sezon mai mult pare că se joacă cu efectele speciale, din al doilea sezon începem să observăm o îmbunătățire, ajungând chiar ca în al treilea sezon să existe efecte speciale credibile și bine construite.

Cred că sezonul 3 din Teen Wolf a fost momentul când acțiunea s-a amplificat, ajungând la un punct la care nu s-a mai ajuns. De abia atunci am înțeles de ce se înscrie în categoria horror și am simțit cel mai tare suspansul. Nu pot spune că următoarele sezoane nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, dar sezonul 3, cel mai lung, cred că este cel mai bun dintre toate.

De ce zic că de abia atunci am simțit acut acele elemente horror? Ajunsesem să mă uit serial în special seara, chiar și până pe la 1-2 noaptea. Dar înainte să adorm mă uitam la 1-2 episoade din alt serial, mai blând, doar ca să nu am coșmaruri noaptea. Cam atât de horror devenise. Pentru mine Carrie nu e un film care să mă sperie, dar sezonul 3 din Teen Wolf clar a trezit spaima în mine.

Recomand acest serial tuturor iubitorilor de fantasy si supranatural. Este un serial care, deși începutul nu pare prea promițător, te asigur că te va ține cu sufletul la gură.

Vă las aici și un trailer: