Fugi! de O. G. Arion

Fugi! este o experiență cu totul nouă. Nu mă așteptam deloc la așa ceva. Chiar de când am cumpărat-o de la Bookfest mi s-a părut interesantă, o idee pe care nu am mai citit-o expusă de un autor român.

TITLU: Fugi!
AUTOR: O. G. Arion
EDITURĂ: Librex
NR. PAGINI: 240
ANUL PUBLICĂRII: 2018
RATING: ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Ce-ai face dacă mâine ar fi ultima ta zi în lumea în care trăieşti? Ce-ai face dacă de mâine oamenii pe care îi cunoşti ar dispărea? Şi dacă, pentru a reuşi să supravieţuieşti trebuie să uiţi cine ai fost. Să nu te opreşti. Să nu priveşti în urmă.

Ei sunt acolo. Pândesc. Aşteaptă.

Nu poţi decât să fugi!

Romanul are acțiunea situată într-un prezent sau viitor apocaliptic. Apariția unui nou model de telefon în jurul căreia s-a făcut mare vâlvă, stârnind interesul multor oameni, nu a fost ceea ce s-a crezut. Reclama ce se credea a conține un cod pentru a obține gratis un astfel de telefon se dovedește a conține un virus ce se răspândește. Miile de oameni au căzut pradă acestui virus și s-au transformat în creaturi readuse la instinctele primare, animalice, care nu mai fac distincția dintre moral și imoral.

Astfel lumea devine un haos infernal, în care fiecare ființă umană se luptă pentru supraviețuire. Tot ce a creat și construit omenirea, toată evoluția s-a transformat în involuție și s-a năruit. Omului nu îi mai pasă de job, de bani, de lucruri materiale, acesta doar se zbate să fie în siguranță, să supraviețuiască și să îi țină în siguranță pe cei dragi.

Chiar nu mă așteptam să citesc o carte atât de bună! Am citit și primele trei volume din seria Nemuritor a autoarei, dar parcă nici una nu echivalează aceasta. Evoluția stilului de scriere și planul foarte interesant pe care a fost construită acțiunea au constituit rețeta perfectă a unei cărți care te va ține cu sufletul la gură.

În centrul evenimentelor îi avem pe Axel și Amira, doi supraviețuitori care se găsesc în circumstanțe nefavorabile. Aceștia pornesc împreună la drum spre o bază militară ce le-ar oferi o speranță. Pe drum se înfruntă cu diverse pericole, începând de la cei atinși, oamenii afectați de virus, până la comunitățile religioase de oameni care și-au creat propria religie extremistă pentru a putea supraviețui.

Se vor alătura temporar oamenilor și grupurilor care încearcă să supraviețuiască în ferme, vor lupta și vor fugi până la capătul puterilor pentru a supraviețui acestui coșmar infernal reprezentat de realitate.

„- Fugi!
– Unde? Nu a mai rămas nimic. Nimic de iubit. Nimic de apărat.
– Doar fugi. Vei afla.”

Nu mă așteptam, chiar dacă tema aleasă facilitează acest lucru, să întâlnesc atât de multe momente de suspans, în care parcă nu poți lăsa cartea din mână până ce nu afli ce se întâmplă. După ce afli, simți nevoia să iei o pauză, să pui cartea jos și să digeri ce tocmai s-a întâmplat, ca apoi să reiei lecturarea cărții cu și mai multă vâlvă.

Personajele, deși fără un portret fizic foarte stilizat, au un portret psihologic interesant, cu un grad mare de ambiguitate, cu o doză de mister, un caracter care va fi foarte greu de deslușit de către cititor. Dar asta nu face decât să potențeze starea de alertă ce plutește peste întreg romanul.

Fugi! este o carte alertă, care te va ține cu sufletul la gură până la ultima pagină, care te va face să o citești chiar și atunci când nu ai timp, care te va seduce și nu te va lăsa până ce nu ai citit și ultimul cuvânt.

Recomand cu tot dragul acest roman, în special fanilor SF. Acest roman dovedește ce autori buni avem, în ciudat stereotipurilor. Te asigur că Fugi! te va ține în suspans chiar și atunci când nu ți-ai imagina că e posibil.

Cartea a fost cumpărată cu bani proprii și voi o puteți achiziționa de aici: LINK.