Treat Yourself With Books

Citeam săptămâna trecută o carte. Aveam lângă mine un ceai, unul verde, pe care tocmai îl decoperisem în casă, unul de bună calitate, și o lumânare neagră, cu miros de cocos, luată din tabăra în Anglia. Totul era perfect și mi-a trecut prin cap că ar trebui să fac mai des chestia asta. Și o luminiță s-a aprins în mintea mea. Așa a lua naștere acest eveniment. 

Am făcut o schemă ușoară. Urma să organizez un eveniment care urmărea starea de bine, nu numărul paginilor/cărților citite, spre deosebire de un maraton clasic. Și am zis să mai găsesc pe cineva, astfel că am contactat-o pe Iuliana de la Glasul Literaturii. Vorbisem de ceva timp cu ea să organizăm un eveniment și am zis că ideea mea e un prilej bun.

Am făcut bannere, am stabilit detalii și am anunțat pe Facebook și Instagram ce se va întâmpla.

Chiar de a doua zi, de vineri seara, am început. Ideea era să postăm actualizări a ceea ce citim, ce fel de ceai bem și cum ne simțim. Citeam cât să ne fie bine, nu să ne stresăm să terminăm vreo carte.

Astfel că, deși în prima zi, vineri seara, cred că am citit în jur de 50 de pagini, a doua zi nu am putut citi mai mult de 8 pagini. Sâmbătă seara am organizat o petrecere în pijamale și eram atât de entuziasmată încât nu am putut să fac nimic toată ziua decât să mă uit la seriale.

Duminica nu a fost nici ea prea productivă, astfel că eu și Iuliana am hotărât să prelungim evenimentul cu încă o zi. Luni am fost mult mai binedispusă și chiar am terminat cartea pe care o citeam.

Am stabilit un hashtag pentru a ține legătura cu cei care participă. Din nefericire și din nu știu ce cauze dubioase, hashtagul nu a funcționat și nu am putut da decât de câteva postări, toate ale aceleați persoane, doar pentru că persoana în cauză ne-a dat tag.

O altă perspectivă o puteți citi pe blogul Iulianei: Glasul Literaturii

Mai jos aveți actualizările evenimentului: